PARTIZAN PROTUTNJAO VRŠCEM: Crno-beli ubacili 108 poena za plus 49 i novi trijumf
Foto: Vladimir Šporčić

SUPERLIGa Srbije

PARTIZAN PROTUTNJAO VRŠCEM: Crno-beli ubacili 108 poena za plus 49 i novi trijumf

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Vršac (108:59) u okviru devetog kola B grupe Superlige Srbije.

Izabranici Nenada Čanka od starta meča krenuli su da igraju veoma angažovano na oba kraja terena i pitanje pobednika nijednom se nije dovodilo u pitanje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vanja Marinković sa 16 poena, Gos je ubacio 15, dok su dvocifreni još bili Brajma (14), Gagić (12) i Andrić (11).

Bolji od ostalih kod domaćina bio je centar Stefan Đorđević sa 20 poena.

U ostalim utakmicama ove grupe Vojvodina je pobedila Metalac (102:101), a FMP Dinamik (82:70).

Partizan i FMP će do kraja poslednjeg kola voditi bitku za prvo mesto, sa obzirom da sada oba tima imaju skor 9/1, aali toim iz Železnika je bolji u međusobnom skoru.

Partizan u poslednjem kolu gostuje Metalcu u Valjevu, dok Vršac igra sa ekipom iz Železnika.

Prva četvrtina

Odlično Partizan kreće meč. Novica Veličković pogađa za dva poena, a potom trojku ubacuje Nadžel Vilijams-Gos, 5:0. Crno-beli potom forsiraju brzu igru i to im donosi rezultat. Si pogađa za 19:7, a potom Brajma donosi prvo dvocifreno vođstvo, 19:9. Posle prve četvrtine Partizan ima +11, 25:14.

Druga četvrtina

Trener Partizana Nenad Čanak morao je da reaguje tajm-autom, pošto su domaći igrači napravili mini seriju 6:0. Prednost Partizana se istopila na 25:20. Partizan tada dolazi do serije 7:0 i zatim kontroliše ritam meča u Vršcu.

Na poluvremenu tim trenera Ćanka je vodio 46:29.

Treća četvrtina

Gazi Partizan u trećoj deonice domaći sastav. Šut van linije 6,75 pogađa Vanja Marinković sa velikih +26, 60:34. Sjajna igra crno-belih. Vršac deluje očajno i izabranici trenera Čanka to koriste. Posle 30. minuta igre bilo je 76:41 za Partizan.

Četvrta četvrtina

Pitanje je samo kojim će se rezultatom završiti meč u Milenijumu. Crno-beli su ponovo ubacili više od 100 poena.

Tok meča

Crno-beli u Vršac putuju nakon trijumfa protiv Dinamika, sedmog u šampionatu Srbije. Ipak, Partizan zbog lošije koš razlike u duelima sa FMP-om zauzima drugu poziciju na tabeli grupe B.

Strateg aktuelnog osvajača Kupa Radivoja Koraća Nenad Čanak očekuje težak meč, a od svojih igrača zahteva maksimalan pristup.

– Očekuje nas zanimljiv meč u Vršcu protiv ekipe koja želi plasman u ABA 2 ligu i koja će sigurno pokazati reakciju u odnosu na našu prvu utakmicu u Beogradu. Mi do kraja ligaškog dela prvenstva želimo dve pobede, i do njih ćemo doći samo ako budemo igrali maksimalno angažovano tokom svih 40 minuta, rekao je Čanak, a preneo klupski sajt.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track