MICIĆ I ŽALGIRIS BEZ STRAHA Idemo hrabro na Žocov Fener!
Foto: Euroleague

Zakuvava se

MICIĆ I ŽALGIRIS BEZ STRAHA Idemo hrabro na Žocov Fener!

Košarka -

Da su košarkaši Žalgirisa ove sezone razmišljali o tome koliko su rivali jači od njih, nikada se ne bi domogli fajnal-fora.

Ovako su Vasilije Micić i drugovi svakom meču pristupali s velikom dozom samopouzdanja - u stilu čuvene rečenice Aleksandra Đorđevića "Nikome ne priznajem da je bolji dok mi to ne pokaže na parketu". Ništa se u glavama momaka Šarunasa Jasikevičijusa neće promeniti u petak, kada će izaći na megdan šampionu Evrope Fenerbahčeu.

- Imao dosta samopouzdanja, posebno posle igara koje smo pružili u seriji protiv Olimpijakosa. Igrali smo s Fenerbahčeom dva puta tokom sezone i uspeli smo da ih pobedimo u Istanbulu. Spremili smo se, poznajemo ih odlično i ne vidim razlog da ravnopravno ne uđemo u borbu s njima - kaže Micić za Kurir i dodaje:

- Očekujemo i dosta naših navijača, spremaju se čarter-letovi. Poznato je s kojom strašću navijaju i kako vole košarku. Ovde je bilo neverovatno posle pobede nad Olimpijakosom, ljudi žive za košarku.

Micić priznaje da je učešće na završnom turniru baš u Beogradu nešto najlepše što je moglo da mu se desi:

- Zaista je neverovatan osećaj, nisam mogao ni da sanjam da ću igrati fajnal-for, pa još u Beogradu. Nestvarno, ali, eto, i to se desilo. Tako ćemo Gudurić, Kalinić i ja doživeti nešto nezaboravno. Još kada bih se radovao na kraju, ostalo bi za ceo život.

Ulaznice za spektakl u Štark areni sada je gotovo nemoguće nabaviti. - Svi pitaju za karte, ali sve je išlo preko Evrolige. Mnogo navijača iz Grčke je kupilo ulaznice, naročito Olimpijakosovih, kad su saznali da igraju protiv nas. Sada tih ulaznica ima na crnom tržištu - kaže Micić.

Šarunas Jasikevičijus spada u red najboljih plejmejkera koje je iznedrila evropska košarka, tako da o poziciji na kojoj igra Micić može da napiše doktorsku disertaciju. - Neverovatno je koliko je u košarci i koliko sve prostudira do najsitnijeg detalja. S druge strane, često mi da neki jednostavan savet koji i te kako funkcioniše na terenu, pa sam i ja iznenađen. U početku ga nisam najbolje shvatao, ali sada je sve super - iskren je Vasilije.

Kurir sport/Predrag Gajić

Foto: Euroleague

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo ko sledeći dolazi u Zvezdu a ko ko se neće naći na Krstajićevom spisku za Rusiju (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track