ČOVEK ZVANI EVROLIGA Željko Obradović za Kurir: Želim trofej u mojoj Srbiji!
Foto: AP

A sad spektakl, počinje fajnaj-for

ČOVEK ZVANI EVROLIGA Željko Obradović za Kurir: Želim trofej u mojoj Srbiji!

Košarka -

Željko Obradović - čovek zvani titula. A kako drugačije nego ovako opisati apsolutnog vladara Evrope, rekordera po broju pehara Evrolige. Naš trener na fajnal-foru u Beogradu juri svoj 10. trofej Starog kontinenta.

"Vrlo sam srećan što ćemo igrati u Beogradu. Igra se u mojoj državi, van koje radim skoro 25 godina. Svaka sekunda koju mogu da provedem u Srbiji značajna je. Zbog toga je ovaj fajnal-for poseban. Srbi razumeju košarku. Znam da ćemo imati mnogo navijača, ali isto je sa ostalim klubovima. Ipak, u dvorani će biti dosta mojih prijatelja", kazao je Obradović za Kurir.

Sve Žocove titule prvaka Evrope 1. Partizan 1992. 2. Huventud 1994. 3. Huventud 1995 4. Panatinaikos 2000. 5. Panatinaikos 2002. 6. Panatinaikos 2007. 7. Panatinaikos 2009. 8. Panatinaikos 2010. 9. Fenerbahče 2017.

Popularni Žoc sa svojim Fenerom otvoriće ovogodišnji fajnal-for mečom protiv Žalgirisa prvog dana takmičenja (petak, 18. maj) od 18 časova.

"Fokusiran sam samo na polufinale protiv Žalgirisa. Ništa više. Ključno je bilo da razumemo da su Judo i Bogdanović otišli, da imamo petoricu novih igrača... Sada smo zadovoljni. Krećemo se u pravom smeru", rekao je najtrofejniji trener Evrolige.

foto: EPA / Andrej Cukić

Pored Željkovog Fenerbahčea, u borbi za tituli naći će se Žalgiris, CSKA i Real Madrid, klubovi sa čijim trenerima je naš proslavljeni stručnjak sarađivao u karijeri - Jasikevičijusom, Lasom i Itudisom.

"Srećan sam što su svi tu. Nije iznenađenje za mene što je Šarunas u ovoj poziciji. Verujem da svi dobri igrači imaju šansu da postanu odlični trener, samo je pitanje vremena i prilike koju imaju", zaključio je Obradović.

Anja Vukašinović

FOTO: AP

Najbolji u istoriji Tri Srbina u top 10

Košarkaški sajt Eurohups objavio je listu 10 najuspešnijih trenera u istoriji Evrolige. Kao kriterijum za odabir uzeti su uslovi pod kojim su ostvarili svoja dostignuća, broj trofeja u Evroligi, broj učešća na fajnal-foru, kao i lični kvaliteti. Na ovoj elitnoj listi nalaze se čak tri srpska stručnjaka - Svetislav Pešić, Dušan Ivković i Željko Obradović.

1. Željko Obradović 2. Etore Mesina 3. Dušan Ivković 4. Pini Geršon 5. Ćavi Paskval 6. Jorgos Barcokas 7. Pablo Laso 8. Dejvid Blat 9. Dimitris Itudis 10. Svetislav Pešić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

F4 u zemlji košarke. Ovo su rekorderi. Iznenadiće vas ko je dao najviše koševa u jednom finalu? (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track