SRBI NA KORAK OD ODBRANE EVROPSKE KRUNE: Fenerbahče u finalu Evrolige posle pobede nad Žalgirisom! Beograd čeka drugog finalistu (KURIR TV)
Foto: Euroleague.net

evroliga

SRBI NA KORAK OD ODBRANE EVROPSKE KRUNE: Fenerbahče u finalu Evrolige posle pobede nad Žalgirisom! Beograd čeka drugog finalistu (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale Evrolige posle pobede nad ekipom Žalgirisa rezultatom 76:67.

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale Evrolige posle pobede nad ekipom Žalgirisa.

Mnogo bolje je Fener ušao u meč, pa su Litvanci tek posle 5 minuta igre uspeli da postignu prvi poen iz igre. Kako je utakmica odmicala tako je Fener uvećavao prednost koja je do poluvremena uspela da stigne i dvocifren broj.

Krenuli su u nastavku Litvanci na sve ili ništa, i to im je dalo rezultat. Serijom 11:0 Žalgiris stiže na koš zaostatka, posle čega Obradović traži tajm-aut.

Srbin u igru ubacuje Bobija Diksona koji stvari uzima u svoje ruke. Loptu je uzeo kod sebe, naredna tri napada je on završio i sa 10 vezanih poena uspeo ponovo da odcepi Željkovu četu.

Pokušao je Jasekivičijus presingom po celom terenu da uhvati na haos Turke, ali ovako iskusnu ekiipu to nije uzdrmalo.

Iskusno je Željko priveo meč kraju i rutinski se plasirao u finale, gde čeka boljeg iz drugog polufinala Real Madrid-CSKA.

Članovi udruženja navijača iz Beograda ''Džentlmeni'' su takođe bili deo ovog spektakla u Areni. Oni su poznati kao veliki fanovi srpskog sporta, pre svega reprezentacije.

''Džentlmeni'' nisu želeli da propuste ovako veliki događa u glavnom gradu. Za koga su navijali ostaće nam misetirija.

foto: Udrženje navijača iz Beograd ''Džentlmeni

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - 76:66 - U tri poteza Fener je postigao koš oi rešio presing Žalgirisa. Odmah zatim Slukas pogađa trojku i stavlja tačku na ovaj meč.

40. minut - 71:66 - Brendon Dejvis pogađa uz faul Melija, glup potez Italijana. Presing Žalgirisa po celom terenu.

foto: Euroleague.net

38. minut - 71:63 - Ponovo pogađa Bobi Dikson, njegov 19 poen. Nezaustavljiv je prosto. Ako Fener uđe u finale, zna se ko je najzaslužniji. Skoro 20 izgubljenih lopti za Žalgiris.

36. minut - 68:60 - Datome ponovo kada je najteže pogađa, uz tablu naravno. Kada je teško Điđi.

35. minut - 66:58 - Novi koš Pengosa kada je teško. Pogađa kevin preko ruke i drži Litvance u igri. Dikson je izašao iz igre posle 10 vezanih poena.

33. minut - 62:52 - Nova trojka Diksona, ponovo Fener ima dvocifrenu prednost. Ovo je Turčinu 15. poen.

foto: Euroleague.net

32. minut - 59:52 - Bobi Dikson ponovo izmišlja poene, za novo vođstvo Fenera.

31. minut - 54:52 - Prvi poen u poslednjem kvartau postiže Brendon Dejvis, njegov sedmi poen.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - 52:48 - Muhamed Ali pogađa posle tajm-auta i prekida seriju. Živi žalgiris od ofanzivnih skokova jer im procenat šuta iz igre nije puno visok.

foto: Euroleague.net

29. minut - 50:48 - Pengos pogađa za seriju Žalgirisa 11:0. Imao je Fener čak 13 poena viška, ali sve je to palo u vodu veoma brzo, za nekih dva minuta igre.

27. minut - 50:44 - Mini serija Žalgirisa koji se vraća u život, novi poeni Kavaliuskasa.

foto: Euroleague.net

26. minut - 50:40 - Trojka Uljanovasa koja drži Litvance u igri. Njegov peti poen. Vesili je i dalje enigma za odbranu Litvanaca.

25. minut - 45:37 - Ipak, ni ovoga puta nisu uspeli u potpunosti da materijalizuju bolji period igre, odnosno nešto lošiju igru protivnika. Meli zakucava za prekid serije, Slukas u svom stilu pogađa sa distance, dok Litvanci tek posle četiri ofanzivna skoka i faula poentiraju preko Micića, na šta ekspresno odgovara Slukas revanširavši se našem internacionalcu.

foto: Euroleague.net

22. minut 39:35 – Početak drugog dela susreta u velikoj meri podsetio je na start meča, tvrda i čvrsta igra na obe strane i samo jedan koš u uvodnih 120 sekundi, i to od strane Pengosa za nastavak povratka Žalgirisa u meč – 39:35.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - 39:33 - Posle prodora i koša Alija, na drugo strani uz zvuk sirene zakucava Vajt, njegov 6 poen. Žalgirisi bolji u skoku, ima 16 skokova, Fener 12 do sada.

19 minut - 37:26 - Datome ponovo pogađa, njegov 12 poen. Điđi igra kao dečačić. Fener ima čak 10 ukradenih lopti do sada. Žalgiris 12 izgubljenih.

18. minut - 35:24 - Novi peoni za Veslog, ovog puta sa penala. Njegov 8 poen na meču. Samo je Datome postigao više, tačnije 10.

foto: Euroleague.net

16. minut - 32:22 - Još jedno spektakularno zakucavanje Veselog, doleteo je sa ''Ušća'' i prikucao preko Desjvisa. Arena je u transu.

15. minut - 30:20 - Najveća prednost za Fenerbahče. Gudurić baca alej-up za Veselog koji pomera konstrukciju koša. Vasa Micić je ušao u kontraritam.

14. minut - 28:20 - kostas Slukas pogađa za novu veliku prednost Fenera. Željkovi igrači deluju dosta svežije i spremnije za ovaj meč. Utakmica je fizički veoma zahtevna.

foto: Euroleague.net

12. minut - 24:18 - Posle trojke Datomea, Mićić pogađa uz faul. Njegovi prvi poeni na meču.

11. minut - 21:15 - Prvi koš u drugom kvartalu pogađa Datome, onako u njegovom stilu, na iskustvo.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - 19:13 - Vanamejker ponovo pogađa, veoma je raspoložen za ovaj meč. Ovo je njegov 6 poen.

8. minut - 17:11 - Trojka Datomea za novu prednost Fenera, navijači su prosto u transu. Ludnica je u Areni, Turci prave sjajnu atmosferu.

foto: Euroleague.net

7. minut - 12:7 - Pogađa sa linije penala Kostas Slukas, koji juri svoj četvrti trofej u Evroligi.

6. minut - 7:3 - Prvi poeni iz igre Litvanaca, koš pogađa Pengos na asistenciju Micića.

5. minut - 7:1 - Litvanci su još uvek bez poena iz igre!

3. mninut - 7:1 - Vanamejker je veoma raspoložen za ovaj meč.

foto: Euroleague.net

2. minut - 3:1 - Prvi koš za Žalgiris pogađa sa penala Aleks Tupan.

1. minut - 2:0 - Prvi koš na ovom turniru postiže Fener, tačnije Bred Vanamejker.

Košarkaši Fenera brane titulu osvojenu prošle sezone u Turskoj, a Željko Obradović ima posebnu želju da trofej odbrani i osvoji u svojoj zemlji.

Ova dva kluba su se ove sezone sastali već dva puta i u oba slučaja gosti su izašli kao pobednici. Litvanci su slavili u prvom meču odigranom u Istambulu rezultatom 90:89, pa su im Željkovi puleni uzvratili u Kaunisa i slavili sa 85:78.

Šarunas je na konferenciji pred F4 izrazio veliko poštovanje prema Željku Obradoviću kada mu se poklonio prilikom rukovanja, jer Jasekivičijus ne zaboravlja ko mu je bio mentor u Panatinaikosu.

Drugi meč dana igraju ekipe Real Madrida i CSKA.

Kurir sport

Foto: Eurolegue

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track