veselo

DVOJICA SE RADOVALA, JEDAN TUGOVAO: Evo šta su rekli srpski košarkaši posle pobede Fenera nad Žalgirisom (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić rekao je danas da je najbitnije da je njegova ekipa preskočila prvu prepreku i plasirala se u finale Evrolige i istakao da mu je svejedno ko će im biti protivnik u borbi za trofej.

"Najbitnije je da smo prošli ovu prvu prepreku, ali ako ne pobedimo u nedelju biće kao da nismo ni došli. Moramo da ostanemo mirni, da se spremimo kako treba", rekao je Gudurić novinarima posle utakmice u Štark Areni.

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale Evrolige pošto su u prvom polufinalu fajnal-fora pobedili Žalgiris sa 76:67.

"Bili smo čvrsti i tako smo ih naterali da izgube veliki broj lopti. To je nešto što smo se dogovorili pre utakmice. U drugom poluvremenu su pokušali da se vrate, ali mislim da su prevagu doneli iskusniji igrači", rekao je Gudurić.

Turska ekipa je imala veliku podršku navijača u Areni.

"Iskreno, nisam ih baš ovoliko očekivao, ali bilo je fantastično. Hvala navijačima što su došli da nas podrže u ovolikom broju i ovo je bila prava atmosfera", rekao je srpski košarkaš.

U drugom polufinalu sastaju se CSKA i Real, a Guduriću je sve jedno ko će aktuelnom šampionu biti protivnik u borbi za novi trofej.

"Spremićemo se za finale, ma ko bio na suprotnoj strani", rekao je Gudurić.

Košarkaš Žalgirisa Vasilije Micić rekao je večeras da utakmicu protiv Fenerbahčea presudila velika nervoza njegove ekipe.

"Presudila je naša nervoza. Mislim da smo odigrali jako dobro na momente, a u nekim drugim dosta nedisciplinovano na stvari koje smo pripremali", rekao je Micić novinarima posle utakmice.

Žalgiris je veče u prvom polufinalu Evrolige u Beogradskoj areni izgubio od Ferbahčea sa 67:76, pa će u nedelju igrati utakmicu za treće mesto.

"Oni su počeli jako agresivno i to je definitivno bio jasan znak da nas čeka teška utakmica. Ipak, mislim da smo sa šest poena zaostatka na poluvremenu bili u igri. Imali smo i mali zaostatak posle treće četvrtine i na početku četvrte... Treba da naučimo iz ove utakmice i da se pripremimo za meč za treće mesto", rekao je vidno razočarani Micić.

Drugi srpski košarkaš u redovima Fenrbahčea Nikola Kalinić takođe je samo kratko izjavio da je njegov tim na iskustvo ušao u finale:

''Bilo je gustu u poslednjoj četvrtini, Žalgiris je krenuo da nas lomi, ali iskustvo i partija pojednica uspeli su da nam donesu finale. Individualni kvalitet pojedinaca usepeo je da nam vrati prednost, a kolektivna igra na kraju i da je sačuva. Utaklmica je generalno bila veoma teška, nije bila ništa specijalno za gledanje, ali taktički veoma kompleksna. Drago mi je da smo u finalu, sada čekamo potivnika i nadamo se zanimljivom finalu. ''

Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli rekao je posle večerašnjeg plasmana u finale Evrolige da ga raduje što će još jednom imati priliku da se bori za osvajanje trofeja.

"Čast je biti u još jednom finalu i boriti se za još jedan trofej. To je ono za šta smo se spremali cele godine. Ne možemo sada da slavimo, već moramo da idemo u hotel, da se odmorimo i spremimo za finale", rekao je Veseli novinarima posle utakmice.

"Mislim da je naša borbenost donela prevagu na utakmici. Borili su se i oni, ali mi smo bili koncentrisani od samog početka do kraja", rekao je Veseli.

Bivši košarkaš Partizana je dodao da je za njega poseban osećaj što se fajnal-for Evrolige igra u Beogradu.

"Poseban je osećaj što se fajnal-for igra u Beogradu, gradu u kom sam proveo dosta vremena. Atmosfera je bila sjajna, prava i neverovatna podrška naših navijača. Nadam se još većem broju u finalu", rekao je češki košarkaš.

Fenerbahče će u finalu Evrolige u nedelju igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kom se sastaju CSKA iz Moskve i Real Madrid.

"Nemam posebne želje za protivnika. Mi svakako moramo da se spremimo za tu tešku utakmicu", rekao je on.

Veseli je posebno istakao dobru partiju Bobija Diksona, koji je tokom sezone imao dosta problema s povredama.

"Bila je ovo odlična utakmica za njega. Možda je bio i ključni igrač. Imao je problema s povredama i nema ulogu možda kakvu je očekivao, ali je prihvatio ono što mu je trener dao. Iskoristio je svoju priliku maksimalno", rekao je Veseli.

U drugom polufinalu večeras se sastaju Real Madrid i CSKA.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track