SVETISLAV PEŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Ne gledajte prvo poluvreme finala, Real individualno jači od Fenera, ali Željko... (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Nije iznenađen ishodom polufinala

SVETISLAV PEŠIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Ne gledajte prvo poluvreme finala, Real individualno jači od Fenera, ali Željko... (VIDEO)

Košarka -

Srpski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić nije iznenađen činjenicom da se u finalu završnog turnira Evrolige u Beogradu sastaju Fenerbahče, koji je savladao Žalgiris (76:67) i Real Madrid, koji je bio bolji od moskovskog CSKA (92:83).

"CSKA zbog povreda ne igra kao prošle godine. Oni jesu bili prvi u ligi, ali su razliku u odnosu na protivnike napravili pre nego što su De Kolo, Hajns i Vesterman povređeni. Jednostavno, nisu bili spremni, nedostajalo im je energije, tako da je utakmica bila gotova mnogo ranije nego što je to običaj za mečeve Fajnal fora", počinje priču aktuelni trener Barselone.

Pešić, govoreći o velikom finalu ističe, nekoliko zanimljivih opaski.

"Vidim da je u Beogradu mnogo Turaka. Dakle, Fener igra u atmosferi kao da je utakmica u Istanbulu. Mislim da je individualno Real jači i sa više opcija od onih koje ima Željko, čije iskustvo je adut branioca titule... E, sad, imamo duel ekipa čiji treneri su godinama tu, sastavi se ne menjaju odjednom i mnogo, tako da nepoznanica teško može biti.", kaže trofejni stručnjak.

Pešić je rekao i da ima razlike kada je u pitanju priprema finala.

"Ima, ali ne taktičkih. Nije ih bilo ni u polufinalu. Uopšte, ekipe koje imaju kvalitet za završnicu i plej-of se kroz ligu spremaju za ovo što sada gledamo. Zato tu nema mnogo taktičkih promena, ali se dešavaju lošije igre na početku sezone. Kada pričamo o finalu, moje iskustvo govori da je fizička spremnost svakog igrača ključna. Ako su spremni i nema povreda, oni su i mentalno u meču za pehar. To se videlo i u polufinalu između Reala i CSKA, zar ne."

Svetislav Pešić, koji je 2003. sa Barselonom bio šampion Evrope i uz Alčačana i Sainsa postao tek treća osoba u istoriji koja je pehar dizala i kao igrač (Bosna, 1979) i kao trener još napominje.

"Ne gledajte, prvo poluvreme. U normalnim finalima, bez nekih velikih serija, ključna je treća četvrtina. Na njenom početku, prakrično igrate novu utakmicu", zaključio je Pešić.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport / Nenad Kiš

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

F4 u zemlji košarke. Ovo su rekorderi. Iznenadiće vas ko je dao najviše koševa u jednom finalu? (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track