ŠTRAJK U IZRAELU: Liga najavila promene, košarkaši neće da igraju
Foto: AP

ČEKA SE RASPLET

ŠTRAJK U IZRAELU: Liga najavila promene, košarkaši neće da igraju

Košarka -

Regularni deo sezone u Izraelu trebalo je da bude završen proteklog vikenda, ali ostaje da se vidi da li će to biti učinjeno u četvrtak, za kada su mečevi pomereni.

Razlog je štrajk košarkaša koji su se na ovaj potez odlučili jer liga planira promene za narednu sezonu, odnosno planira da promeni takozvano “rusko pravilo” po kojem timovi moraju da imaju najmanje dva domaća košarkaša na parketu u svakom trenutku.

Ovo pravilo je osnovni razlog zbog kojeg je Makabi odlučio da od sledeće sezone napravi dva tima, jedan za Evroligu i drugi za nacionalni šampionat.

Udruženje evropkih košarkaša podržalo je štrajk uz obrazloženje da klubovi širom Evrope moraju da razvijaju igrače za svoje nacionalne timove.

– Podržavamo štrajk izraelkih košarkaša, jer evropski klubovi moraju da učine sve što mogu da razvijaju i podrže reprezentacije kroz promociju i razvoj domaćih talenata. Nacionalni timovi su esencija košarke i ukoliko domaći igrači nemaju mogućnost da igraju i da se razvijaju, svi igrači će trpeti na duže staze, bez obzira na nacionalnost, jer će popularnost sporta polako opadati, navedeno je u saopštenju ovog udruženja.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track