PROTIV CRNO-BELIH NE POMAŽE NI JOKIĆ: Partizan opet pobedio Megu i zakazao polufinale sa Crvenom zvezdom (VIDEO)
Foto: Beta

superliga

PROTIV CRNO-BELIH NE POMAŽE NI JOKIĆ: Partizan opet pobedio Megu i zakazao polufinale sa Crvenom zvezdom (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mega Bemaksa rezultatom 93:79 u okviru plej-ofa Superlige Srbije i na taj način zakazali polufinale sa Crvenom zvezdom u polufinalu ovog takmičenja.

Partizan je dosta slabo ušao u meč, pa su to domaćini na pravi način znali da iskoriste. Ušla je Mega u svoju dobro poznatu igru sa dostašuteva i kratkih napada u kojoj se crno-beli nisu najbolje snašli. Došli su domaći do dvocifrene prednosti polovinom drugog kvartala, što je bio alarm za Nenada Čanka.

Posle tajm-auta Partizan se polako vratio u utakmicu, pa je do kraja poluvremena mini serijom uspeo da izjednači.

U nastavku crno-beli nisu hteli ništa da prepuštaju slučaju, pa su odmah krneuli silovito. Uspela je Megina prva petorka da odgovri na ovaj izazov, ali je vremenom gubila snagu. Do kraja je Partizan uspeo da dođe do značajne prednosti, koji nije bila pravo merilo odnosa snaga na terenu.

Najefikasniji kod pobednika bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena i sedam skokova, Gos je ubacio 21 uz osam asistencija, dok je Vanja Marinković meč završio sa 14 postignutih poena. Domaćina su predvodili Kostja Mušidi sa 14 (4/6 za tri), Ognjen Jaramaz sa 15, i Goga Bitadze, koji je duel završio osam minuta pre kraja zbog petog faula, sa 12 poena.

U polufinalu Partizan igra protiv Crvene zvezde koja je takođe u dva meča bila bolja od ekipe Vrašca.

TOK MEČA

TREĆA ČETVRTINA - 66:70:

Rezultat je u uvodu treće deonice bio na klackalici, rivali su se smenjivali u vođstvu.

U drugom delu ove četvrtine Partizan nije ispuštao prednost, doduše ne veću od četiri poena, u igri bez ritma i sa mnogo prekida. Naročito mnogo su crno-beli odlazili na liniju slobodbnih bacanja.

U poslednjem minutu ovog perioda Partizan je uspeo da vođstvo "podigne" na "plus sedam" - 70:64.

U 36. minutu povredio se Musić. Slično kao Bandža Si u prošlom meču, i košarkaš Mege je pao sa velike visine na leđa. Naseo je na fintu šuta Vilijams-Gosa, nogama ga zakačio i pao. Delovalo je bolno...

DRUGA ČETVRTINA - 46:46:

Partizan je odličnom igromu drugom kvartalu usepo da se vrati u meč i da do kraja prvog poluvremena izjednači rezultat. Imao je Ognjen Jaramaz priliku da na kraju ponovo vrati prednost svojoj ekipi, ali je promašio sva tri slobodna bacanja. Uspeo je čak da uhvati skok u napadu i uputi još jedan šut, ali ponovo nije bio precizan. Jaramaz je ujedno i najefikasniji u svojoj ekipi sa 12 poena, dok je Mušidi dodao 9. Kod Partizana bolji od ostalih bio je Vilijams Gos sa 12 pena, kapiten Novica Veličković je dodao 8.

PRVA ČETVRTINA - 26:20:

Košarkaši Partizana dosta su stegnuto ušli u ovaj meč. Praktično se na prvi poen na meču čekalo skoro dva minuta, a onda je krenula dobro poznata brza igra koju diktira domaćin godinama. U tom haos naravno Mega se dosta bolja snašl, pa je na dva minuta do kraja prvog kvartala imala čak 12 poena prednosti. Zatražio je Čanak tajm-aut, pa su stvari došle na svoje mesto. Uspeli su crno-beli da se povrate do kraja četvrtine i da zaostatak svedu na minimalnih šest poena. U pauzi između dve četvrtine srpski reprezentativac Nikola Jokić primio je nagradu od svog bivšeg kluba Mega Bemaksa koji ga je lansirao u NBA.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Partizan je prvi meč na svom parketu dobio ubedljivim rezultatom 97:68.

Za goste neće nastupati Bandža Si, koji se nezogno povredio u prvom meču, odvezen je u bolnicu, ali problem nije teže prirode.

Najefikasniji u Megi, u prvom duelu, bio je Goga Bitadze sa 17 poena, dok su Jaramaz i Ašćerić dodali po 14. Kod Partizana istakao se Gagić sa 16, Gos je imao 14 uz osam asistencija, dok je Vanja Marinković ubacio 15 poena. Pobednik ovog duela u polufinalu sastaće se sa Crvenom zvezdom, koja je sa 2-0 u seriji izbacila Vršac.

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić prisustvuje meču. On zajedno sa svojim menadžerom Miškom Ražnatovićem posmatra ovaj meč.

Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUP SRBIJE JE ZA ĐUKIĆA ISTO ŠTO I LIGA ŠAMPIONA?! Evo I zbog čega! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track