ČANAK PREZADOVOLJAN IGROM PROTIV MEGE: Ekipa je danas pokazala veliki kvalitet! Daćemo sve od sebe da pobedimo Zvezdu u polufinalu!
Foto: Beta

spreman

ČANAK PREZADOVOLJAN IGROM PROTIV MEGE: Ekipa je danas pokazala veliki kvalitet! Daćemo sve od sebe da pobedimo Zvezdu u polufinalu!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je njegova ekipa pokazala kvalitet, pošto je uspela da nadoknadi 12 poena zaostatka današnjoj utakmici protiv Mega Bemaksa i da će dati sve od sebe da pobedi Crvenu zvezdu u predstojećim mečevima i plasira se u finale plej-ofa Superlige Srbije.

"Potpuno drugačija utakmica nego ona u Pioniru, što smo i očekivali. Pokazali smo kvalitet jer smo uspeli da se vratimo iz neprijatne situacije posle minus 12. Probali smo u hodu da se adaptiramo na nedostatak Bondže Sija, koji nam mnogo znači, pogotovo u odbrani, iako to statistika ne pokazuje. Danas su Andrić i Čakarević to uspeli da kompenzuju", rekao je Čanak za klupski sajt.

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su danas kao gosti pobedili Megu sa 93:79. Crno-beli su sa 2:0 pobedili Megu u četvrtfinalnoj seriji, a u polufinalu će igrati protiv Crvene zvezde, koja je u dve utakmice eliminisala Vršac.

"Arhivirali smo četvrtfinale, ostaje da se spremimo za polufinale. Svi znamo kakav nas tamo protivnik čeka i daćemo sve od sebe da udjemo u finale", dodao je trener crno-belih.

Kapiten Partizana Novica Veličković pobedu je posvetio saigraču Bondži Siju, koji se povredio pre dva dana u prvoj utakmici.

"Sigurno da smo očekivali reakciju Mege posle ubedljive pobede u prvom meču. Osim par minuta koje nismo kontrolisali kada su otišli na 12 razlike, sve ostalo je bilo u redu. Ono što smo zacrtali to i radimo, znate koja utakmica nas čeka u polufinalu i idemo na pobedu. Čestitam Megi i mojim saigračima na pokazanom karakteru i borbi. Nije lagano kad igrača kao što je Bondža nemate u rosteru, čoveka koji nam je mnogo pomogao otkako se priključio. Ova pobeda je za njega", naveo je Veličković.

Prva utakmica polufinala plej-ofa Superlige Srbije na programu je u ponedeljak, 28. maja u 18 časova. Drugi meč se igra 30. maja u 20:30.

Kurir sport/Beta

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track