TOPIĆ ZADOVOLJAN IGROM SVOG TIMA: Raduje me način na koji smo pobedili, moraćemo u narednom meču da odigramo malo jače
Foto: KK Crvena zvezda

oduševljen

TOPIĆ ZADOVOLJAN IGROM SVOG TIMA: Raduje me način na koji smo pobedili, moraćemo u narednom meču da odigramo malo jače

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić rekao je da ga raduje način na koji je njegova ekipa večeras pobedila Partizan i istakao da će crveno-beli u drugom meču možda morati da igraju i jače.

"Važna i bitna pobeda za nas kada se igra na dve dobijene, a imamo prednost domaćeg terena. Raduje i način na koji smo došli do pobede, a to je timska igra i borba i podredjenost kolektivu. Tome smo težili posle ABA lige i tog nesrećnog finala, težili smo da dodjemo do ove igre koja nas je krasila u nekim utakmicama i Evrolige", rekao je Topić novinarima posle utakmice. ; "Svi su dali maksimum danas i ja im čestitam na tome, zaslužena pobeda, možda je prevelika razlika, ali mislim da su momci to zaslužili odnosom prema igri", dodao je on.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Partizana sa 87:62 i tako poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije.

"U prvom poluvremenu smo imali problema s Partizanovom agresivnom odbranom, izgubili smo sedam ili osam lopti, ali smo u drugom poluvremenu to popravili i na kraju imali ukupno 10 izgubljenih lopti što je prihvatljivo", rekao je trener Zvezde.

"Ovo je samo 1:0, prvo poluvreme, opet za sva dana igramo. Treba da se odmorimo i da budemo svesni da će druga biti još teža, dobićemo reakciju Partizana. Ako želimo da pobedimo, moramo da igramo na ovakav način, možda i jače", dodao je on.

Topić je naveo da je njegova ekipa "psihički potonula" posle poraza u finalu ABA lige.

"Sledi onda KLS, neatraktivni protivnici i tu se stvorio taj neki lošiji pristup, jer svi su mislili lako ćemo, dobićemo ako igramo sa 50 odsto i manje snage. Drago mi je da smo se kroz treninge i priče uspeli i pokazali šta znači za nas KLS liga i šta znači igrati polufinale, posebno protiv Partizana, i kasnije eventualno finale", rekao je Topić.

On je naveo da je njegova ekipa bila poznata po oscilacijama u igri i da današnji meč "pokazuje bolje dane", Na pitanje kako se oseća posle prve pobede u derbiju kao trener, Topić je naveo da ne razmišlja o tome.

"Gledam samo timski uspeh, nisam ni svestan... Sve zasluge pripadaju igračima. Znači mi pobeda u seriji, ali ne gledam na takav način", rekao je on.

Druga utakmica na programu je u sredu, a domaćin će biti Partizan.

Kurir sport/beta

Foto: KK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track