ZVEZDA NA KORAK OD TITULE: Crveno-beli opet bolji savladali FMP, Feldin odigrao sjajno poluvreme (VIDEO)
Foto: Beta

SUPERLIGa Srbije

ZVEZDA NA KORAK OD TITULE: Crveno-beli opet bolji savladali FMP, Feldin odigrao sjajno poluvreme (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (68:62) u dvorani u Železniku u drugom meču finala Superlige Srbije, poveli sa 2:0 i došli na korak od odbrane titule.

U Železniku je proradio Džejms Feldin, njegovi šutevi su doneli prevagu u nedostatku boljih rešenja spolja, On je utakmicu završio sa 24 poena za 22 minuta (6/8 za dva, 3/7 za tri).

Omić je ponovo bio na visini zadatka u reketu, njegovih 15 poena i 7 skokova (indeks 21) Zvezdi su dali važan zamajac ka trijumfu u možda pretposlednjoj utakmici sezone.

Kod FMP-a, Dragan Apić je bio najzapaženiji sa 14 poena, imao je i 8 skokova, Simanić je upisao "dabl-dabl" - 11 poena, 11 skokova.

Treći meč je na programu u ponedeljak od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

1 / 15 Foto: Starsport©

Prva četvrtina

na startu meča domaći tim je u vođstvu. Posle četiri minuta Zvezda ima prvi problem, pošto je Ročesti napravio dva prekršaja. Odžo i Nenadić prave mnogo muka gostima.

Vraća se Zvezda, smanjuje na 10:8, Davidovac je trojkom umanjio prednost domaćih.

Više grešaka na obe strane, "prodali" su nekoliko lopti i jedni i drugi. Zvezda je izgubila pet lopti za osam minuta, a FMP je poenima Radovana Đokovića i Dragana Apića 'odmakao' na 16:10.

Trojka FMP i tehnička greška kapitenu Zvezde koji je tražio faul posle prodora i dobio tehničku grešku. FMP je iskoristio slobodno bacanje i poveo sa deset razlike 20:10, a prva četvrtina je završena promašajem Apića iz reketa.

Druga četvrtina

Košarkaši FMP-a dobro ulaze u reket i još bolje brane reket rampama, pa sa slobodnih bacanja održavaju prednost 27:20. Ipak, u šestom minutu druge deonice Zveuzda posle poena Omića prilazi na koš zaostatka. Taj napad gostiju odbija Đoković poenima sa linije slobodnih bacanja.

Feldin je pokretač Zvbezdinog preokreta, koji se desio pred poslednji minut prvog poluvremena kada je Ročesti doneo tek drugo vođstvo timu trenera Topića. Feldin je odigrao odlično prvo poluvreme i najviše zahvaljujući njemu Zvezda posle 20. minuta vodi 39:34. Amerikanad je već nanizao 18 poena.

Treća četvrtina

Četiri poena "pantera" na startu trećeg kvartala meča za 38:39.Odgovor Zvezde 5:0, uz trojku Ročestija, koji donosi ponovo opipljivu prednost šampionu - 44:38.

Nastavlja se serija Crvene zvezde, koja je prvi put došla do dvocifrene prednosti - 50:38. Feldin je za sada ubacio 21 poen.

Zvezda je dva puta u trećem kvartalu imala plus 12, ali je Simanić najzaslužniji što je FMP i daljke u prilici da zapreti.

Četvrta četvrtina

Četiri poena Bursaća na startu poslednje četvrtine, FMP se primakao na 57:54. Tri i po minuta igre Zvezda bez poena u četvrtoj deonici! Tačno pet minuta pre kraja Zvezda ima četiri poena prednosti - 60:56.

Tri minuta pre kraja posle trojki Dobrića na jednoj i Nenadića na drugoj strani Zvezda je vodila 65:62. Dobrić je promašio oba penala, a potom i trojku posle skoka Antića.

Nenadić je faulom u napadu izgubio devetnaestu loptu za FMP minut i po pre kraja. Nešto kasnije Lazić je slobodnim bacanjima doneo Zvezdi plus šest 68:62, što je bilo dovoljno za trijumf.

Tok meča

Zvezda vodi sa 1:0 u seriji, nakon veoma dramatične završnice u dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj su u poslednjim sekundama došli do pobede.

FMP je bio nadomak trijumfa, nakon što su imali i sedam poena prednosti u poslednjih pet i dva poena prednosti u poslednjem minutu, ali "panteri" nisu uspeli da zadaju konačan udarac Zvezdi pošto je Pot promašio polaganje u poslednjem sekundu meča.

Napad pre toga Džejms Feldin pogodio je trojku za vođstvo i ispostaviće se pobedu svoje ekipe.

Šampion će biti ekipa koja prva ostvari tri pobede, Zvezda će pokušati da povede sa 2:0 čime bi napravila krupan korak ka četvrtoj uzastopnoj tituli, dok će FMP pokušati da na svom parketu izjednači seriju.

Susret u dvorani u Železniku počinje od 18 časova.

Kurir sport

Foto: Starsport©

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track