TOPIĆ UPOZORAVA: Zvezda nije tim, titula nije osvojena
Foto: Starsport©

oprezan

TOPIĆ UPOZORAVA: Zvezda nije tim, titula nije osvojena

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su na korak od titule šampiona Srbije, a trener Milenko Topić ističe da još uvek ništa nije završeno.

- Ova sezona koliko je dugačka i teška, ostavila je traga na nama, zaista je teško više očuvati koncentraciju, da ne pričamo sa sudijama i protivnicima, da se koncentrišemo na stvari koje bi trebalo raditi. Pričali smo puno pre ovog plej-ofa da budemo fokusirani na našu igru, da nas ne zanimaju rivali, da budemo tim… Ali, očito mi to nismo - rekao je Topić.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Železniku ekipu FMP-a 68:62 u drugom meču finala plej-ofa Superlige Srbije.

Topić smatra da je njegova ekipa morala bolje da skače.

- Za razliku od prve utakmice imali smo mnogo izgubljenih lopti, čak 15! Naravno, za to je zaslužan i protivnik koji je igrao dobro. Gubili smo 10 razlike, posle smo stigli, vratili se, tražili pravu petorku koja može da parira. Neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četiri spoljna igrača bude agresivnija od nas koji imamo veću rotaciju na tim pozicijama. To je posledica naporne sezone, tako da donekle mogu da razumem. Ali ne mogu da razumem jer se igra za titulu, da to nije veliki i dovoljan motiv da se igra sa više žara, sa manje praznih minuta.

Topić smatra da serija još nije završena.

– Bilo je više agresivnosti, ali se oscilacije dešavaju i protiv mnogo slabijih ekipa. To pokušavamo da eliminišemo, da periodi dobre igre traju duže. Ali, čim krenemo sa izmenama, da odmorimo neke igrače, tako rezultat kreće da pada – kazao je Topić, dodavši da su i sudije ljudi, da i oni greše, ali da nije bilo tendencije da oštete bilo koga.

Kurir sport

Foto: Starsport©

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track