Najnovije vesti

niko nema što kod nas imade

HVALA SRBIJO, ZLATO NAM NIKO NEĆE ODUZETI: Evo kako su basketaši reagovali po osvajanju titule svetskog prvaka (KURIR TV)

Košarka

Tim Srbije u sastavu Dušan Domović - Bulut, Stefan Stojačić, Marko Savić i Dejan Majstorović odbranio je titulu svetskog prvaka u basketu 3X3 pošto je treći put zaredom, a četvrfti ukupno osvojio zlatnu medalju.

Srbija je u Manili bila najbolja a tek pošto se završio turnir četiri i pojedinačno najbolja basketaša sveta po listi FIBA su generalnom sekretaru Košarkaškog saveza Srbije Dejanu Tomaševiću iznela utiske


Stefan Stojačić je debitant u nacionalnom timu, ali je odmah uspeo da osvoji zlato i tako postane jedini basketaš koji je bio prvak sveta i u košarci, pošto je bio član U19 selekcije Srbije koja je 2007. godine u Novom Sadu postala šampion planete.


"Velika mi je čast. Prvi put sam ovde. Naše rivalstvo je klupsko i van reprezentacije. Drago mi je da sam doprineo ovom uspehu", rekao je Stojačić.


Dejan Majstorović je dodao:


"Osećaj je fenomenalan tri puta uzastopno smo prvaci sveta. Meni je čast što sam ponovo bio deo ovoga. Hvala svima koji su nas pratili i podržavali...", rekao je po listi FIBA najbolji igrač sveta.


Marko Savić je istakao da se i na Filipinima osećala podrška navijača iz Srbije, kao i njihovog višegodišnjeg saigrača Marka Ždera, koji sada nije bio deo tima.


"Iz godine u godinu svi nas sve više prate. Pozdrav i Marku Žderu koji sada nije sa nama, ali nam je dao veliku podršku Mnogo sve to znači"; rekao je Savić.


Najkorisniji igrač turnira u Manili Dušan Domović Bulut, koji je i selektor srpskog tima, već razmišlja o budućnosti.

 

"Krenuli smo loše sezonu, ali uspeli smo da prelomimo i ego ostavimo iza sebe. Nismo stigli dovoljno da se uigramo, ali jesmo da pobedimo. Reprezentacija će se verovatno menjati u budućnosti, ali ovo zlato niko neće moći da nam oduzme", rekao je Domović - Bulut.

 

Kurir sport 

Foto: 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...