Najnovije vesti

BOGDANOVIĆ OTKRIVA: Dule mi je objasnio da ne idu zajedno košarka i noćni život!
Foto: Printscreen

uŽIVA U BEOGRADU

BOGDANOVIĆ OTKRIVA: Dule mi je objasnio da ne idu zajedno košarka i noćni život!

Košarka

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović trenutno u Beogradu odmara i sabira utiske nakon prve NBA sezone u karijeri.

Gostujući u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" Bogdan je otkrio koliko Amerikanci prate evropsku košarku, zašto su nepobedivi...

"Bio sam iznenađen koliko ne prate evropsku košarku, Evroligu... Treneri gledaju, ali igrači ne. Mada, stvarno nemaš vremena za to, toliko utakmica ima, putovanja, ne možeš da stigneš. Svako veče gledaš svoje protivnike, nemaš vremena da obraćaš pažnju na evropske igrače, a i generalno je slabija košarka", otkriva Bogdan.

Na pitanje šta američke igrače čini tako nepobedivim, Bogdan je odgovorio:

"Mislim da je želja za treningom. Oni su iz teških sredina došli. Uglavnom su zvezde došle iz teških sredina, znaju koliko truda su uložili da bi došli do toga i ne žele da se odreknu toga".

Košarkaš Kingsa je govorio i o svojim počecima.

"Počeo sam da treniram u Zvezdari, pa sam prešao u Žitkobasket. Oni su trenirali u Pioniru, to je jedini razlog zašto sam izabrao njih. Bilo mi je kao klincu super da idem u Pionir i viđam starije igrače. Dve sjajne godine sam proveo tamo i onda sam prešao u Partizan", kaže Bogdan.

U Partizanu se nije snašao na startu. Slabo je dobijao šansu dok je ekipu vodio trener Vlada Jovanović, mada priznaje da je sam kriv zbog toga.

"Bio je težak period na startu. Bio sam ja drugačiji tada, bio sam nestašan, možda nisam ni zaslužio šansu. Onda je došao Dule i ja sam se promenio. Tad sam shvatio šta znači biti profesionalac. Da ne može i noćni život i sport. Da ne mogu da budem budan do dva posle ponoći i da ujutru odem na trening, a da se ništa ne primeti."

Bogdanović ne krije da je imao veliku sreću da radi sa trenerskim veličinama: Duletom Vujoševićem, Dudom Ivkovićem i Željkom Obradovićem.

"Ja sam imao neverovatnu sreću da me u Partizanu trenira dve godine Dule, radio sam sa Dudom i onda sam bio na usavršavanju kod Željka. Dosta se razlikuju. Dule voli dosta individualno da radi sa igračima, dok te Željko stavlja u sistem i tu ti traži ulogu", rekao je Bogdan.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...