KOKOŠKOV I DIVAC ZAOBIŠLI DONČIĆA! Luka ipak treći pik! Evo gde mladi Slovenac nastavlja karijeru...
Foto: AP

odmah trejdovan

KOKOŠKOV I DIVAC ZAOBIŠLI DONČIĆA! Luka ipak treći pik! Evo gde mladi Slovenac nastavlja karijeru...

Košarka -

Najtalentovaniji košarkaš Evrope, reprezentativac Slovenije Luka Dončić, izabran je kao treći pik od strane Atlanta Hoksa na ovogodišnjem NBA draftu.

Dosadašnji košarkaš Reala iz Madrida je izabran kao treći pik, ali je odmah, kako je prvi saopštio uvek dobro obavešteni novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, prosleđen u Dalas Maverikse. U suprotnom pravcu, u Hokse, kao zamena za Dončića stiže peti pik Tre Jang, plejmejker Univerziteta Oklahoma.

foto: EPA

Finiks Sansi, koje sa klupe predvodi naš trener Igor Kokoškov, su kao prvog pika na draftu izabrali košarkaša Univerziteta Arizona Deandrea Ejtona, koji je i bio prvi favorit.

Pravo na drugog pika je imao Sakramento, a generalni menadžer Vlade Divac i uprava Kingsa su se odlučili za Marvina Beglija Trećeg, krilnog centra sa Univerziteta Djuk.

foto: EPA

Kada je reč o evropskim igračima na draftu, Dončić se po plasmanu izjadnačio sa Enesom Kanterom (2011) i Pau Gasolom (2001), koji su takođe birani sa treće pozicije, dok su bolje pozicionirani bili Darko Miličić 2003. i Rik Smits 1988. na drugom mestu i Andrea Barnjani, koji je 2006. godine bio prvi pik.

Zanimljivo, u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta izabran je i jedan košarkaš sa ovih prostora - reč je o reprezentativcu Bosne i Hercegovine - Dženanu Musi. Musa je izabran kao 29. pik prve runde od strane Bruklin Netsa.

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track