NIKOLA JOKIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA: Ostaje u Denveru, za pet godina dobiće 146,5 miliona dolara (VIDEO)
Foto: AP

Pomera granice

NIKOLA JOKIĆ POSTAJE NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA: Ostaje u Denveru, za pet godina dobiće 146,5 miliona dolara (VIDEO)

Košarka -

NBA tim Denver Nagets učiniće srpskog košarkaša Nikolu Jokića ograničenim slobodnim agentom i planira da sa 23-godišnjim srpskom košarkašem postigne dogovor o petogodišnjem maksimalnom ugovoru vrednom 146,5 miliona dolara, javlja "Jahu sports" pozivajući se na izvore u NBA.

Srbin će postati jedan od najplaćenijih košrkaša na svetu i definitivno najplaćeniji srpski sportista svih vremena sa zaradom od skoro 30.000.000 dolara godišnje. Ni Novak Đoković nije zarađivao toliki novac godišnje ako se računa samo turniri.

Time će Nagetsi odbiti timsku opciju za Jokića za narednu sezonu, kojim bi srpskom košarkašu u četvrtoj godini ugovora isplatio 2,9 miliona dolara, ali bi Jokić time stekao i pravo da 2019. postane neograničeni slobodni agent. To prkatično znači da bi u slučaju da sada nije dobio ponudu novog ugovora, Nikola leta 2019. godine, sam mogao da odabere gde će nastaviti karijeru.

Navodi se da su Nagetsi bili suočeni sa 29. junom kao rokom za donošenje odluke, a u više navrata uprava kluba je isticala da planira da dugoročno zadrži Jokića.

"Nikola će biti ovde dugo, dugo vremena. Mislim da ćemo, šta god da uradimo, obezbediti da on ostane tu što je duže moguće", kazao je tokom prošlonedeljnog NBA drafta predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli.

Podseća se da je NBA franšiza iz Denvera Jokića 2014. godine izabrala kao 41. pika na draftu.

On je prošle sezone u 75 odigranih mečeva prosečno postizao 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju, uz 39,6 odsto uspešnosti šuta za tri poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track