MARINA MALJKOVIĆ: Reprezentacija gradi novi identitet
Foto: Euroleague

OKUPLJANJE KOŠARKAŠICA

MARINA MALJKOVIĆ: Reprezentacija gradi novi identitet

Košarka -

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je da reprezentacija gradi novi identitet, posle podmladjivanja ekipe i pojedinih poteškoća vezano za povrede i izostanke, ali da će dati sve od sebe da pokažu prave vrednosti i vrline koje su i do sada krasile trofejni tim.

"Gradimo novi identitet. U isto vreme imamo i pojedinih poteškoća, pre svega neke od osvajačica medalja nam više nisu na raspolaganju, poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila", rekla je Maljkovićeva.

Košarkašice Srbije otputovale su danas na Zlatibor gde počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Srbiji i Letoniji.

Na put je krenulo 15 prevashodno mladih igračica, koje će pokušati da izbore mesto u timu za kontinentalni šampionat.

Maljkovićeva je navela da zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović, da Ana Dabović takodje nije tu, a da se Tijana Ajduković udala.

Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule na Zlatibor, ali će po preporuci lekarskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe.

"Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronadjemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo prave vrednosti i vrline. Verujem da ćemo na kraju vrednim radom iz ove priče izaći kao pobednice", rekla je selektorka.

Ona je rekla da je 25 igračica u februaru "krenuo u ovu novu avanturu" i da je do početka Evropskog prvenstva planiran odredjeni broj okupljanja, čiji će cilj biti "izgradnja novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva".

"Svega onoga zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet", istakla je Maljković.

Na Zlatibor su krenule: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čadjo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić i Maja Škorić.

Otputovale su i Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović.

Ekipa će na Zlatiboru trenirati do 6. jula, kada je planiran povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula kada se putuje u Kinu.

"Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Padjen. To je turnir na kome ćemo videti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronadju nova imena za reprezentaciju", rekla je Maljkovićeva.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sprema transfer bombu. Ko je Argentinac kojeg dovode?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track