NOVI SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA OTRKIVA PLAN: Nikola Lončar pričao o Veličkoviću, Vilijams-Gosu, pojačanjima...
Foto: Starsport©

CILJ - BAZA OD DOMAĆIH KOŠARKAŠA

NOVI SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA OTRKIVA PLAN: Nikola Lončar pričao o Veličkoviću, Vilijams-Gosu, pojačanjima...

Košarka -

Kapiten košarkaškog kluba Partizan Novica Veličković ostaje u klubu, rekao je danas sportski direktor crno-belih Nikola Lončar.

"Novica je dete Partizana i on ostaje i dalje u Partizanu", rekao je Lončar novinarima na otvaranju Partizanove kuće na Dedinju.

Lončar je naveo da klub radi na pojačanjima za narednu sezonu, ali da ništa još nije konkretizovano.

"Veoma mali je broj igrača sa kojima imamo ugovor, Vanja Marinković je obnovio svoju vernost Partizanu, što nam je strateški bilo veoma važno. Radimo na pojačanjima, ništa još konkretno", rekao je Lončar.

"Osnovni cilj nam je da napravimo dobru bazu srpskih košarkaša, a onda da biramo strance. Vodimo se time da biramo igrače koji mogu da nose dres Partizana, znamo da je dres Partizana dosta težak i da ne može svako da ga nosi", naveo je sportski direktor Partizana.

On je dodao da će novosti o pojačanjima biti pre 1. jula.

Upitan kakva je situacija sa Najdželom Vilijamsom Gosom, Lončar je naveo da on ima ugovor na još godinu dana, ali da zbog dobrih igara ima dosta ponuda.

"Što se odlaska Gosa tiče, postoje dve opcije, da se izjasni za neki evroligaški klub do kraja jula, a za neki NBA do kraja ove nedelje. Zamolili smo njegovu agenciju da i nešto ranije donesu odluku, kako bi znali šta da planiramo u formiranju ekipe", rekao je Lončar.

"Obeštećenje prema NBA je 250.000 evra, a prema Evroligi je 100.000", dodao je on.

Lončar je deo Partizana od januara, ali je tek sada i zvanično preuzeo funkciju sportskog direktora pošto je završio svoje poslovne obaveze u Španiji.

"Pregovori da se vratim su urodili plodom, a jedan od osnovnih razloga što sam se vratio u Partizan je to što me je predsednik ubedio u projekat. Uspeo je da me ubedi da je ovo pravo mesto za mene", rekao je Lončar.

Lončar je istakao da će ceo klub raditi na tome da se Partizan vrati na staze stare slave.

"Doneću znanje, kontakte i veze. Možda nemam mnogo iskustva u ovom konkretnom poslu, ali bio sam u velikim klubovima", rekao je on.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sprema transfer bombu. Ko je Argentinac kojeg dovode?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track