PALI I KINEZI: Košarkaši Srbije ostvarili i drugi trijumf na Svetskom prvenstvu (VIDEO)
Foto: Kss.rs

treći ispit protiv amera

PALI I KINEZI: Košarkaši Srbije ostvarili i drugi trijumf na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, ostvarila je novu pobedu na Svetskom prvenstvu koje se održava u Argentini.

Izabranici selektora Slobodana Klipe savladali su u Santa Feu selekciju Kine i obezbedili najmanje drugo mesto u grupi „B“ pred osminu finale i eliminacione borbe. Naš mladi tim je furiozno počeo utakmicu, veoma brzo stigao do dvocifrene prednosti, ali je dozvolio rivalu da se vrati u igru, da bi tek u poslednjoj četvrtini potvrdio trijumf: Srbija U17 – Kina U17 73:61 (20:9, 19:21, 15:17, 19:14).

Srbija je već u petom minutu povela sa 15:2. Odlično je funkcionisao tandem Pažin-Karapandžić i činilo se da će naš tim do lake i ubedljive pobede. Međutim, uporni Kinezi se nisu predavali, strpljivom i borbenom igrom uspeli su da u 28. minutu priđu na 46:45.

Usledio je tajm-aut selektora Klipe, posle koga su stvari ponovo došle na svoje mesto. Reprezentativci Srbije su zaigrali dosta agresivnije, snažnije u odbrani i sa nekoliko lakih poena ponovo došli do osetnije prednosti koju su rutinski sačuvali do samog kraja.

SRBIJA U17: Musić, Pokuševski 5, Pavićević, Karapandžić 15, Pažin 18, Živanović 8, Vasić 2, Langović 5, Marković 8, Tanasković 8, Popović 4, Petrušev.

KINA U17: Žao, Jang, Čen 3, Saimati 3, Lu 7, Sun 13, Jan, Ku 11, Žang, Tong, Jao 22, Tuksun 2.

U trećem kolu grupe „B“ reprezentacija Srbije se u noći između utorka i srede (01:00) sastaje sa selekcijom SAD.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠOKANTAN VIKEND U RUSIJI! KOLINDA VOLI FUDBALERE U GAĆICAMA! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track