ŠOK ZA ORLOVE U NOVOM SADU: Srpski košarkaši se obrukali! Nemačka do trijumfa posle preokreta i 13:0 u poslednja dva minuta (VIDEO, FOTO)
Foto: Starsport©

kakav kraj

ŠOK ZA ORLOVE U NOVOM SADU: Srpski košarkaši se obrukali! Nemačka do trijumfa posle preokreta i 13:0 u poslednja dva minuta (VIDEO, FOTO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke (81:88) u poslednjjem meču grupe G prvog kruga kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Kini.

1 / 39 Foto: Starsport©

Srbija je ovim porazom završila prvu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini na drugom mestu u svojoj grupi sa skorom od 4 pobede i dva poraza.

Izabranici selektora Đorđevića dobro su počeli meč. Poveli smo 7:0, a u prvih 20. minutra centri su maksuimalno punili koš rivala. Jelovac i Milutinov dali su po 11, a Marjanović 10 poena, što nam je uz odluičnu odbranu na Šrederu donelo prednost 41:35 na poluvremenu.

Treća četvrtina u prepunom SPENS-u protekla je u serijama dva tima, a prva Drama je viđena u poslednjih deset minuta. Nemci su uspeli da preokrenu i povedu. To je bio signal za publiku u hali da snažno podrži tm selektora Đorđevića, koji je na krilima Jelvac i Todorovića dva minuta pre kraja uspeo da stigne do 81:75.

Dva minuta pre kraja dok je Šreder izvodio bacanje Jelovac je u borbui za policiju laktom ubartio rivala u lice što su sudije okarakterisale kao nesportski faul! To je potpuuno zaustavilo naš tim, a Nemci su serijom 13:0 potpuno preokrenuli i na kraju zasluženo slavili 87:81.

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Bioban Marjanović sa 22 poena a pratio g aje Stevan Jelovac sa 19. U pobedničkoj ekipi Šruder je postigao 21 a pratili su ga Kleber i Bencing sa po 16 postignutih koševa.

Na kraju, velika pohvala za novosadsku publiku koja je uprkos porazu aplauzom pozdravila tim Srbije. U publici su bili i sadašnji i bivši asovi poput Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Nenada Krstića, Nikole Kalinića, koji su se slikali i potpisivali gledaocima.

Četvrta četvrtina

40. minut 81:88 - Nemci serijom 13:0 u poslednja dva minuta dolaze do pobede!

foto: Starsport©

40. minut 81:86 - Šreder je ubacio četiri bacanja uzastopno

40 minut 81:82 - Nemci su poveli posle skoka Cirbesa u napadu, i zakucavanja bivšeg centra Zvezde

39. minut 81:78 - Jelovac je dobio nesportsku grešku jer je prilikom slobodnog bacanja Šredera u borbi za poziciju laktom udario rivala

39. minut 81:76 - Dobra odbrana Srbije, Nemci nisu šutnuli na koš

38. minut 81:75 - Todorović! Lakše se diše

38. minut 79:75 - Jelovac pogađa trojku

37. minut 74:75 - Marjanović je ubacio samo jedno bacanje, cela hala skandira: "Bobi, Bobi"

37. minut 73:75 - Pogodio je Cirbes

36. minut 73:73 - Trojka Todorovića

36. minut 70:73 - Marjanović kuca uz faul, ali ne ubacuje dodatno baca

foto: Starsport©

35. minut 66:70 - Cirbes i Šreder (bacanja) za maksimalnu prednost Nemaca

34. minut 66:66 - 11 trojka Nemaca i dvojka Marjanovića za novo izjednačenje

33. minut 64:63 - Kucanje Simonovića

foto: Starsport©

33. minut 62:63 - Nemci su u seriji i poveli su prvi put na meču

foto: Starsport©

Čertvrta četvrtina

30. minut 60:56 - Bencing je pogodio trojku za Nermce

30. minut 60:53 - Nešto uža odbrana Srbije kada je Šreder izašao!

28. minut 56:51 - Treća trojka Milosavljevića, sa druge strane blokada Milutinova

27. minut 54:49 - Nemci su skupili odbranu, a Micić i Jelovac nisu pogodili šuteve za tri poena

25. minut 50:43 - Odbrana je veoma pokretljiva, što se vidi i po tome da je Šreder iz igre postigao samo 6 poena

22. minut 41:40 - Nemci su skupili odbranu i nastavili da pogađaju sa distance

Treća četvrtina

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

20. minut 41:35 - Kraj prvog poluvremena! Visoki igrači Srbije potpuno dominiraju. Marijanović i Jelovac su dali 11, a Milutinov 10 poena.

17. minut 35:28 - Srbija igra dobar meč. Osim Todorovića do sada niko nema dva faula, promašena su samo tri bacanja, Milosavljević odlično čuva Šredera i potpuno kontrolišemo ono što se dešava na terenu

14. minut 29:23 - Kucanje Marjanovića! Odbrana Srbije je veoma pokretljiva, Marjanović je oterao rivale iz reketa, pa Nemci duže od tri minuta nisu uspeli da poentiraju. Kada su dali poene iz kontre selektor Đorđević je zatražio minut odmora

12. minut 26:21 - Nova, treća trojka za Srbiju

foto: Starsport©

Druga četvrtina

10. minut 23:21 - Kraj prve četvrtine! Vrlo efikasno se igra

10. minut 23:18 - Posle nekoliko napada bez koša na obe strane Marjanović poentira za Srbiju

8. minut 18:18 - Prvo izjednačenje

7. minut 18:16 - Nemci su ubacili četiri trojke uzastopno

5. minut 14:8 - Trojka Milosavljevića, a zatim i odličana akcija i zakucavanje Milutinova! Odbrana Srbije je u tri akcije zaredom uspela da preseče loptu

3. minut 7:5 - Nemci se vraćaju trojkom Bencinga

2. minut 7:0 - Pogodili su Milutinov i Jelovac (trojka)

1. minut 2:0 - Dejan Todorović pogađa dva bacanja za prve poene na meču

Prva četvrtina

Na tribinama je i Nikola Jokić

Tok meča

Obe ekipe su obezbedile plasman u drugi krug kvalifikacija za Svetski kup 2019. u Kini, ali će utakmica u Novom Sadu odlučiti o tome sa koje pozicije i sa koliko pobeda će izabranici selektora Aleksandra Đorđevića proći u narednu rundu.

foto: Starsport©

– Nemačka je ekipa koja ima izuzetan entuzijazam i individualni kvalitet. Novi selektor je timu doneo neke novine, fizički su sjajno spremni i veoma su visoka ekipa. Svi su jako napredovali i nemačka reprezentacija je u ovom trenutku jako dobar tim. U dosadašnjem toku kvalifikacija pokazali su konstantnost u igri i rezultatima. Na nama je da reagujemo, da sa istom željom i odnosom prema igri kao u Gruziji, uđemo u utakmicu i uz pomoć novosadske publike pokušamo da dođemo do pobede – rekao je selektor Đorđević.

foto: Starsport©

Srbija do sada ima četiri pobede i jedan poraz, koji je doživela upravo od selekcije Nemačke, krajem februara. Srbija je tada u Frankfurtu poražena rezultatom 79:74, što znači da Srbija sada želi pobedu sa više od pet razlike kako bi ovaj deo takmičenja završila na prvom mestu.

Utakmica se igra u Novom Sadu u 20 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track