NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA SE VRATIO PRVOJ LJUBAVI: Jokić potero DVA KONJA DEBELA
Foto: Kurir

Prva ljubav

NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA SE VRATIO PRVOJ LJUBAVI: Jokić potero DVA KONJA DEBELA

Košarka -

Iako mu je košarka donela slavu i novac, najplaćeniji srpski sportista svih vremena uvek se vraća svojoj prvoj ljubavi - konjičkim trkama.
Nikola Jokić leto provodi u Somboru i trudi se da svaki trenutak u rodnom gradu iskoristi na najbolji mogući način.

Tako je proteklog vikenda NBA zvezda i igrač Denvera uživao u kasačkom spektaklu na somborskom gradskom hipodromu.

Milioni koje ima na bankovnom računu ne smetaju srpskom košarkašu da živi kao sav normalan svet, pa se on na ovom konjičkom događaju pojavio sasvim ležerno obučen, a prisutni meštani dozvolili su mu da u miru uživa. Jokić je imao privilegiju i da obiđe jedan počasni krug stazom u kolima upregnutim sa dva konja.

Nikola je oduvek isticao koliki je ljubitelj konja i trka, a kako kaže, dok se amaterski bavio ovim sportom, jednom prilikom bio je četvrti na trkama.

- Kada sam imao 13 i 14 godina, išao sam na konjičke trke. Išao sam u štale kako bih radio u njima. To je bio moj život. Trkao sam se, ne profesionalno, već amaterski. Jednom sam čak bio i četvrti, bio je to lep hobi - rekao je Jokić.

foto: Kurir

Nigde kao kod kuće Jokić: Sombor je nezamenljiv

Nikola Jokić istakao je da ne može da zamisli da živi bilo gde osim u Somboru po završetku svoje košarkaške karijere. - Nedostaje mi Sombor, u njemu je sve bolje, drugačije, sve lepše miriše. Nedostaju mi konji, hipodrom, štrand... Generalno, ono što bismo nazvali našom dušom. Kad završim s košarkom, vidim sebe samo u Somboru. Njemu ću se uvek vraćati. Tu je moj dom, moja ulica, moje društvo... Zato nijedan grad ne može da ga zameni - rekao je Jokić.

Lična karta Nikola Jokić Rođen: 19. februar 1995. Mesto: Sombor Visina: 208 cm Klub: Denver Težina: 113 kg Zarada: 25,5 miliona $ (2018) NBA draft: 2014.

Autor: Anja Vukašinović

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track