MEGA ISPUSTILA POBEDU NA BAHAMIMA: San Lorenco trojkom u finišu presudio četi Dejana Milojevića
Foto: Mega/Ivica Veselinov

PORAZ

MEGA ISPUSTILA POBEDU NA BAHAMIMA: San Lorenco trojkom u finišu presudio četi Dejana Milojevića

Košarka -

Košarkaši Mega Bemaksa su u finišu meča ispustili pobedu protiv prvaka Južne Amerike San Lorenca, pošto je argentinska ekipa slavila sa 85:83 (16:18, 23:27, 20:21, 26:17) u Atlantis Impirial Areni u okviru mini-turneje na Bahamima.

Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost tokom najvećeg dela susreta, uspeli u više navrata da odbiju serije San Lorenca, ali u finišu nisu bili dovoljno skoncentisani pa je San Lorenco trojkom na tri ipo sekunde do kraja došao do pobede.

Mega Bemaks se u nedelju 12. avgusta, sat vremena posle ponoći, sastaje sa ekipom Kentaki Vajldkets u okviru centralnog događaja NCAA tima na Bahamima.

Najefikasniji u redovima sprskog tima su bili Kostja Mušidi sa 20 i Goga Bitadze sa 15 poena dok se u ekipi San Lorenca istakao Markos Mata sa 19 poena.

Košarkaši Mege su bolje započeli meč i dobrom odbranom stigli do dvocifrene prednosti u prvoj četvrtini 7:18, ali je argentinskoj ekipi pripao sam kraj tog perioda pa je rezultat posle prvih deset minuta 16:18 u korist našeg tima, uz dobru igru Ašćerića i Mušidija. U drugoj četvrtini se razigrao Bitadze, Mega je stigla i do 12 poena prednosti, ali igrači San Lorenca nisu dozvolili dalje odlepljivanje, pa se na odmor otišlo sa 39:45.

Treća deonica bila je u znaku Kostje Mušidija koji je sa 11 poena u ovom periodu odbio napade argentinske ekipe pa je Mega pred poslednjih deset minuta imala prednost 59:66. U poslednjoj četvrtini San Lorenco serijom 8:0 prelazi u vođstvo (72:70), ali je Mega uspela i taj napad da odbije i da vrati prednost od pet poena.

Ipak, kraj meča je pripao argentinskoj ekipi, koja je pri nerešenom rezultatu trojkom na tri ipo sekunde do kraja došla do pobede.

San Lorenco de Almagro: Kurnel 5, Doson 2, Taker 13, Sims 16, Mata 19, Agire, Fželerup 3, Vildosa 9, Kardo, Kalfani, Bihuriet, Mejinse 18.

Mega Bemaks: Mušidi 20 (5 skokova), Janjić, Marjanović 3, Ratkovica 1, Ašćerić 11 (5 skokova, 6 asistencija), Čarapić 2, Mokoka 9, Bitadze 15, Stanić 6, Koprivica 4, Mišković 2, Fundić 10 (5 skokova).

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track