CRNO-BELI UPALILI MOTORE: Košarkaši Partizana počeli pripreme za sezonu u kojoj očekuju borbu za trofeje (KURIR TV)
Foto: Starsport©

SLEDI ŽESTOK RAD

CRNO-BELI UPALILI MOTORE: Košarkaši Partizana počeli pripreme za sezonu u kojoj očekuju borbu za trofeje (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana počeli su u pripreme za novu sezonu.

1 / 26 Foto: Starsport©

Izabranici trenera Nenada Čanka okupili su sedvorani Korn produk u Beogradu, koju će u naredne tri godine koristiti i mlađe kategrije tima.

Uz starosedeoce Novicu Veličkovića, Aleksandra Aranitovića, Marka Pecarskog, Vanju Marinkovića, Strahinju Gavrilovića,Tadiju Tadića i Bandžu Sija, su i novajlije Džok Lendej, Markus Pejdž, Aleksej Nikolić, Rade Zagorac, Amar Gegić.

Novica Veličković u narednom periodu neće biti samo kapiten tima.

"Nije laka uloga. I mi smo kada sam bio klinac imali starije igrače koji su nas vodili u pravom smeru. Ja sad treba da im pomognem da taj pšritisak lakše prebrode i pretvore u nešto dobro za sve nas.

Navijačima ne mogu da poručim ništa, jer od kad sam sa 15 godimna došao osećao sam samo podršku. Želim da svaku utakmicu Pionir bude pun, da iz igrača izvlače maksimum. Partizan je i u Evropi prepoznatljiv po tome da je podrška tu i kada je dobro i kada nije. Ovi momci moraju na vreme da nauče šta je to što im donosi pobede i napredak.", rekao je Veličković.

Trener Nenad Čanak je izneo prve impresije.

"Odmoran sam i željan novih izazova. zadovoljan sam jer je klub uradio sve da na prvom treningu imamo skoro čitav tim. U zavisnosti od procena stručnog štaba, pojačaće nas još jedan ili dva igrača. Oni koji su dovedeni treba da obezbede da budemo konkurenti u borbi za trofeje. Zadovoljan sam i privilegovan što su Milan Minić i Sead Krdžalić, dva čoveka koja su prošla sve u ovom poslu biti uz mene.", rekao je Čanak. On je potom govorio i o ambicijama crno-belih.

"U ABA ligi želimo da budemo konkurenti u borbi za vrh. Evrokup je kvalitetan i želimo da u svaki mneč uđemo sa šansama da pobedimo. Da nikada ne budemo ausajderi. Jer i navijači su željni trofeja i mi ćemo dati sve od sebe da u tu situaciju dođemo."

foto: Kurir

Novajlija Rade Zagorac je zadovoljan što je deo crno-bele porodice.

"Drago mni je da sam konačno u ovom sistemu. Sada su se stvorile prave okolnosti da postanem deo Partizana i to se desilo. Vidim da su svi radili na telima i pripremi i svi smo spremni za ovaj start. Svaki igrač u Partizanu treba da bude svestan bremena koji to nosi. Imamo mlado jezgro i iskusnije igrače. Dobro je da je skoro čitav tim ovde.

Ambicije? Koje god takmičenje da igramo moramo napadati vrh. Sada je ipak bitno da se uigramo i da što pre vidimo vrline i mane svakoga od nas, kako bi vrline mogli da istaknemo. Grobari treba da podrže ovaj mladi tim. To treba da bude dosdatni impuls na putu ka željenim rezultatima."

Vanja Marinković kaže da ga ne brinu očekivanja Grobara.

"Svi ulazimo sa većim očekivanjima nego prošle godine. Sada nas je mnogo više. Svi znaju ko je i šta je Partizan i šta treba da radimo. Ja sam ovde već pet godina i vreme je da vodim ekipu zajedno sa ostatkom ekipe.Drago mi je što su navijači prepoznali da radimo dobro i da veruju u nas", rekao je Marinković

Deo priprema za sezonu 2018/19, crno-beli će provesti na Iberijskom poluostrvu gde će imati i adekvatne provere protiv timova iz ACB lige.

Prvi meč u Španiji, košarkaši Partizana će igrati protiv Baskonije 5. septembra u Ljeidi, a potom sledi učešće na Movistar Circuito turniru u Taragoni, gde će crno-beli odmeriti snage sa ekipama Saragose (8. septembar) i Tenerifa (9. septembar). Dvanaestog septembra, Partizan NIS će u Ljeidi igrati protiv Barselone.

Takmičenje u ABA ligi, crno-beli započinju krajem septembra u Zagrebu,protiv ekipe Cedevite, dok će u 7Days Evrokupu prvi meč igrati 3. oktobra protiv Trenta u Italiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track