KADETKINJE DANAS OTPUTOVALE U LITVANIJU: Selektor Marković spreman za novo čudo!
Foto: KSS

srećno!

KADETKINJE DANAS OTPUTOVALE U LITVANIJU: Selektor Marković spreman za novo čudo!

Košarka -

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, otputovala je danas u Kaunas (Litvanija) gde će se od 17. do 25. avgusta održati Evropsko prvenstvo.

Srpske kadetkinje igraće u grupi „B“ sa selekcijama Španije, Holandije i Letonije. Selektor našeg mladog tima Nenad Marković zadovoljan je pripremnim periodom koji je trajao više od šest nedelja, a sproveden je u Banja Koviljači, Bečeju i Beogradu. Zbog svega urađenog uveren je da će njegove izabranice na šampionatu u Litvaniji pružiti i više od maksimuma.

– Kad se osvrnemo na početak priprema, kao da je bilo juče, ali kad pogledamo šta smo uradili mislim da smo potpuno spremni za Evropsko prvenstvo. Kako fizički, tako i psihički. Odradili smo sve što je bilo u planu, dobro smo trenirali i zato tvrdim da su sve igračice svesne šta ih čeka u Litvaniji. Najvažnije je da dobro znaju šta mogu da urade kad daju sve od sebe – istakao je selektor Marković.

Srpske kadetkinje su u pripremnom periodu odigrale sedam kontrolnih utakmica:

– Svaka nam je značila i pomogla na svoj način. Ipak, senku na sve što je bilo dobro bacila je povreda Mine Đorđević što nas je sve pogodilo. Međutim, izgradili smo sistem tako da se na novonastale situacije adaptiramo veoma brzo.

Selektor naše selekcije pred odlazak na šampionat obećao je veliku borbu na svakoj utakmici:

– O snazi protivnika koji nas čekaju suvišno je govoriti. I protiv Holandije, i protiv Letonije, kao i Španije mora se igrati 40 minuta i mora se imati fokus bez obzira na rezultat. Posle toga ide eliminiciona faza, ali otom potom, razmišljamo samo od utakmice do utakmice. Ono što smem da tvrdim da će ova deca dati sve od sebe i ići preko granice maksimuma, jer su gladne uspeha. Hoću da imaju takav stav, da nikom ko bude igrao protiv nas ne bude sve jedno. Ono što sam tvrdio prvog dana priprema, ponoviću i sada, ja verujem u njih- zaključio je Nenad Marković, selektor ženske U16 reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Litvaniji predstavljati sledećih 12 košarkašica: Marina Davinić, Sara Opačić, Isidora Mladenović, Marta Mitrović, Marta Jovanović, Maja Popović, Sofija Radojčin, Nina Samardžić, Jovana Boričić, Mona Zarić, Nevena Vučković i Milica Matić.

U Stručnom štabu selektora Nenada Markovića, nalaze se prvi pomoćni trener Svetlana Mitrović, skaut Dimitrije Stojiljković, fizioterapeut Anđelka Dimitrijević i tim menadžer Jelena Popović.

Kurir sport

Foto: KSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track