KADETI PETI U NOVOM SADU: Srbija pobedom nad Grčkom završila Evropsko prvenstvo
Foto: Kss.rs

slavlje za kraj

KADETI PETI U NOVOM SADU: Srbija pobedom nad Grčkom završila Evropsko prvenstvo

Košarka -

Muška kadetska reprezentacija Srbije, košarkaši rođeni 2002. godine i mlađi, zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu.

Izabranici selektora Vlade Vukoičića u poslednjem meču na šampionatu uverljivo su savladali selekciju Grčke. Naš mladi tim je sredinom prve četvrtine preuzeo kontrolu igre, stvorio dvocifrenu prednost, tako da se trijumf nijednog trenutka nije dovodio u pitanje: Srbija – Grčka 81:68 (24:12, 20:20, 18:13, 19:23).

Nije srpske kadete zbunilo startno vođstvo selekcije Grčke od 8:5. Preko raspoloženog Filipa Škobalja uzvratili su serijom 9:0 i preokrenuli rezultat – 14:8. Do kraja prve četvrtina Srbija je odlično šutirala za tri poena i stekla dvocifrenu prednost – 24:12. Grcima je pripao nastavak susreta, jer su došli do željenog ritma i smanjili u 14. minutu na 26:22. Brzo su izabranici selektora Vukoičića pojačali intezitet igre u odbrani, razigrao se Stefan Agoč, Lazar Stefanović je u samom finišu ubacio pet vezanih poena, što je našem timu ponovo donelo sigurno vođstvo – 44:32 na kraju prvog poluvrmena.

U istom ritmu nastavili su srpski kadeti i u nastavku utakmice. Služio je ih je šut, odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, tako da je posle treće četvrtine prednost uvećana na 62:45, a utakmica praktično bila prelomljena. Zato je bilo očekivano da padne ritam u poslednjih deset minuta, što se i desilo. Grci su na sve načine pokušavali da ublaže poraz što im je samo delimično pošlo za rukom – 81:68.

SRBIJA U16: Ivković 6, Paunović 7, Manojlović 4, Agoč 11, Andrić 9, Stefanović 11, Svetozarević 3, Mušikić 6, Tarlać 2, Škobalj 18, Joksimović 4, Pavićević.

GRČKA U16: Filios, Nikolaidis 9, Koloveros 5, Visariou 8, Kostopoulos, Prapas 4, Filipou 6, Papasavoglu 14, Kalogiros 13, Tolijas 2, Karamanlis, Camis 7.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track