NIKOLA MIROTIĆ ODE U BIZNISMENE: NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini
Foto: Reuters

košarkaš investira u srbiju

NIKOLA MIROTIĆ ODE U BIZNISMENE: NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini

Košarka -

Košarkaš Nju Orleansa Nikola Mirotić odlučio preko svoje firme da investira u Srbiju.

NBA košarkaš Nikola Mirotić i njegova firma kupili su hotel "StarA" sa sportskim terenom na Staroj planini, a to je potvrdio i zemenik gradonačelnik Pirota Vidojko Panajotović.

Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR-u, pišu Južne vesti. U navedenoj kompaniji nisu bili raspoloženi da pričaju, jer izvršni direktor nije bio na poslu, ali su u Gradu Pirotu potvrdili promenu vlasnika.

foto: Fonet

Hotel "StarA" nalazi se na 12 kilometara od Pirota u parku prirode na 1.000 metara nadmorske visine, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

Reprezentaciju je tada vodio Svetislav Kari Pešić, koji je rođen u ovom gradu, a deo priprema odrađen je na terenu pored hotela koji je specijalno sagrađen za pripremu ekipe za koju su tada izmedu ostalih nastupali Vlade Divac, Toni Kukoč, Aleksandar Đordević i Dino Rađa.

(M. N.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track