BRIGE U NAPADU: Evo šta selektor Đorđević kaže posle poraza od Grčke
Foto: FIBA

reakcija

BRIGE U NAPADU: Evo šta selektor Đorđević kaže posle poraza od Grčke

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, rekao je posle poraza od Grčke 70:63 u okviru 7. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, da je domaća ekipa igrala igrala snažnije.

"Grčka je danas igrala snažnije. U pojedinim momentima utakmice bili su jako snažni fizički, a to je veoma potrebno u ovakvim utakmicama. Nismo našli našu najbolju formu.

Ofanzivno se lopta nije kretala, bilo smo jako spori. To je nešto o čemu moramo da pričamo i da to vežbamo.

Ovo nije način na koji mi igramo niti kako treniramo. Obično imamo više asistencija, oko 30 po meču, a danas smo imali manje od pola od toga (14). A to nije dobro", rekao je Đorđević.

Razočarenje nije krio ni košarkaš Nikola Milutinov.

"Bila je ovo teška utakmica za nas. Igrali smo jako loše. Pre svega smo u defanzivi bili loši. A u napadu smo bili spori. Moramo da napredujemo u odnosu na ovu partiju jer ovo nije ono kako mi igramo.

Nije ono što vežbamo. Moramo da popravimo neke stvari u narednim mečevima. Verujem u naš tim i mislim da možemo da pobedimo svakoga ako igramo našu igru. Ali u Grčkoj nismo bili mi. Nismo igrali kako znamo i zato smo izgubili", rekao je Milutinov.

Posle sedam mečeva Srbija je na skoru 4-3 i za sada, uprkos porazu, drži treće mesto koje je vodi na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track