VELIKI SKANDAL Igrači se napili posle utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket: Košarkaški savez rešio da izbaci sve alkoholičare iz ekipe! (VIDEO)
Foto: FIBA

nulta tolerancija na alkohol

VELIKI SKANDAL Igrači se napili posle utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket: Košarkaški savez rešio da izbaci sve alkoholičare iz ekipe! (VIDEO)

Košarka -

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa upitan je da li je tačno da su tokom poslednjeg ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, neki od reprezentativaca Hrvatske bili pijani.

Na pripremama navodno igrači nisu jeli zajedno, a priča sa alkoholom je eskalirala u Osijeku nakon poraza od Litvanije (83:84).

- Stvarno ne znam. Nakon utakmice sedeli smo Stojko i ja i ne znam što su oni radili. Istina je, izašli su van iz hotela, ali jesu li bili pijani ili ne, ne znam. Nisam ja policajac da ih proveravam. Ako oni sami nemaju osećaj odgovornosti i za ono što se sme, a šta ne, tu im ja ne mogu pomoći. Ono što mogu reći, to je da od danas više nema popuštanja nikome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije. Naravno da će moći da popiju pivo nakon utakmice, ali bilo kakvo pijančenje u reprezentaciji više ne dolazi u obzir - rekao je Rađa.

Podsetimo, Hrvatska je posle Litvanije izgubila i meč od Poljske (79:74) i sada je sa skorom 3-5 poslednja u grupi, a Poljska i Mađarska koje dele mesto koje vodi u Kinu imaju po četiri pobede i poraza.

Haos, nedisciplina, međusobni animoziteti obeležili su hrvatsku košarkašku reprezentaciju još od 1996., kad je na Olimpijskim igrama u Atlanti krenuo stravičan pad nekad najpoznatijeg hrvatskog sportskog brenda.

- Ceo turnir Hrvatska nije igrala dobro. Litavci predvođeni veteranom Kurtinaitisom porazili su nas u grupnoj fazi nakon produžetka. Verovali smo da je sve bio samo loš dan. Međutim, šokantan poraz od Australije u četvrtfinalu izbacio je sve na površinu. Igrači su se međusobno optuživali, a žrtveno jagnje svlačionice ispao je Arijan Komazec koji je optužen da je sabotirao tim.

Što se tiče te priče o Komazecu, to je bilo stvarno odvratno, pederski. Nakon poslednjeg poraza od Brazila, svi smo se u svlačionici dogovorili da ćemo jednako prihvatiti teret debakla i onda se na kraju dogodi to s..nje. Blago rečeno, to nije bilo fer. Ako je neko morao biti krivac, eto, ja ću sad prihvatiti tu ulogu jer jednostavno tada nisam bio spreman i jako sam loše odigrao", pričao je pre nekoliko godina Dino Rađa.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir sport / Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track