PARTIZAN SE PROBUDIO PRED ABA LIGU: Crno-beli savladali Mornar na startu Superkupa, Lendejl i Gagić dominirali (VIDEO)
Foto: ABA Liga

SUPERKUP ABA LIGE

PARTIZAN SE PROBUDIO PRED ABA LIGU: Crno-beli savladali Mornar na startu Superkupa, Lendejl i Gagić dominirali (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su u Laktašima ekipu Mornara (91:77) u četvrtfinalu Super kupa ABA lige.

Najefikasniji u Partizanu bio je Djordje Gagić sa 23 poena, 16 je postigao Vanja Marinković, a 15 Džok Lendejl.

Crno-beli su dobro počeli prvu zvaničnu utakmicu ove sezone i vodili sve do početka drugog poluvremena, kada je Mornar došao u prednost.

Mornar nije uspeo dugo da drži prednost, osim u dva napada, pa je Partizan ponovo preuzeo vodjstvo koju je držao do sredine poslednje deonice, kada je uvećavao razliku i pobeda nije dovodjena u pitanje.

Partizan će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Budućnosti i Igokee.

Prva četvrtina

Poenima Lendejla Partizan je na startu meča poveo sa 4:0. Na drugoj strani Kariington je pogodio trojku. Partizan u prvom delu prve četvrtine, sa izuzetkom trojke Lendejla sve poene postiže pod tablom.

Sa druge strane Kerington je sa tri trojke držao Mornar u igri, sve do osmog minuta, kada je Partizan prvi put sigao do plus pet - 20:15. Do kraja prve četvrtine Partizan je sačuvao prednost i taj deo igre okončao vođstvom 22:18.

Druga četvrtina

Najbolji potez u prvih 12 minuta meča izveo je Lendejl, koji je snažno zakucao. Partizan je u tom periodu ukrao tri lopte i poveo 28:23. Lendejl stvara mnogo problema ekipi iz Bara, do polovine drugog kvartala sakupio je 14 poena i zatim otišao na klupu. Sa druge strane Mornar je ubacio šest trojki.

Partizan igra brzo posle dobrih odbrana i tako je u 17. minutu posle trojke Marinkovića poveo 45:37. Mornar je posle minuta odmora napravio mini seriju i vratio se u meč. Posle 20 minuta Partizan je vodio 47:44.

Treća četvrtina

Posle mnogo vremena, Mornar je poveo nakon zakucavanja Lukovića na pas Vranješa. Prednost na stranu Partizana vratio je Pejdž svojom prvom trojkom. Zatim je poentirao i Gagić za 56:52.

Gagić je nezaustavljiv za odbranu Mornara, ali je sa druge strane Barani su opet, kao i pred poluvreme, zevanim poenima uspeli da se vrate.

Četvrta četvrtina

Nešto manje od osam minuta pre kraja Partizan je stigao na sedam poena viška 73:66, na šta je reagovala i publika, koja je naklonjenija Partizanu, koji je posle poena Vanje Marinkovića, došao do u tom momentu maksimalnih plus devet 75:66.

Trojka Marinkovića donela je Partizanu plus 12, a zakucavanje Gagića posle ofanzivnog skoka, trasiralo je put ka pobedi u ovom meču. Mornar je do kraja susreta, samo uspeo da smanji zaostatak.

Tok utakmice

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je Partizan tim u stvaranju i istakao da neće bit u punom sastavu.

- Partizan je ekipa u stvaranju, sa dva stranca bez iskustva igranja u Evropi. Lišeni smo najiskusnih igrača. Situacija trenutno nije sjajna, ali sam siguran da će ekipa igrati sve bolje kako vreme bude odmicalo - rekao je Čanak i dodao:

- Kada se izađe na teren, svakako se ide na pobedu, nema pitanja želje i motiva. Mornar nam je dužnik, pobedili su nas u poslednja tri duela. Očekujem kvalitetnu i neizvesnu utakmicu - kazao je Čanak.

On je naveo da Super kup ABA lige dolazi posle "traumatične turneje po Španiji" i biće bez Bandže Sija i kapitena Novice Veličkovića.

- Ima još nekih sitnih problema sa povredama. Na dan utakmice ćemo videti kakva će biti situacija.

Po njegovim rečima, ciljevi Partizana su uvek najviši.

- Partizan je Partizan i ima obavezu, pogotovo da u domaćim takmičinjema bude konkurentan. Cilj u ABA ligi je jedno od prva četiri mesta, da bismo mogli da se borimo za trofej, a u Evrokupu da bude konkurentan - rekao je Čanak.

Utakmica Mornar - Partizan počinje u 18 časova, a kasnije igraju Budućnost - Igokea. U preostala dva četvrtfinala u petak se sastaju Cedevita - Zadar i Crvena zvezda - Olimpija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track