TOMIĆ ZADOVOLJAN IGROM CRVENO-BELIH: Ne može da se igra 40 minuta u istom ritmu! Budućnost je favorit
Foto: Starsport©

ZVEZDA SA PODGORIČANIMA ZA TROFEJ

TOMIĆ ZADOVOLJAN IGROM CRVENO-BELIH: Ne može da se igra 40 minuta u istom ritmu! Budućnost je favorit

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u večerašnjem meču protiv Cedevite, da igračima nema šta da zameri, i istakao da je Budućnost favorit u finalu ABA Super kupu.

"Postoje utakmice, kao jučerašnja protiv Olimpije, kada gubiš na poluvremenu pa dobiješ 25 razlike. Ima i utakmica kada brzo stigneš do prednosti, vodiš 20 razlike... To smo pričali juče - pobeda mora da se gradi, jer ne možeš da igraš 40 minuta u istom ritmu", rekao je Tomić novinarima u Laktašima.

Košarkaši Zvezde plasirali su se u finale ABA Super kupa, pošto su u polufinalu pobedili 79:68.

Zvezda je u prvom poluvremenu vodila i sa 22 poena razlike, Cedevita je uspela da sustigne tu prednost, ali ne i da potpuno preokrene rezultat.

"Čestitao sam igračima na pobedi jer su izrdžali veliki pritisak Cedevite u poslednjih 10-15 minuta. Stvarno su odigrali agresivno i moji igrači su to izdržali i na kraju smo dobili jedan derbi... Nemam zamerki ni za jednog igrača, stvarno su svi odigrali 100 odsto", rekao je Tomić.

On je naveo da je očekivao da će njegova ekipa pasti u drugom poluvremenu.

"Očekivao sam, tu je umor tu je i reakcija odlične ekipe kao što je Cedevita. Ne može tako lako da se dobije Cedevita", rekao je Tomić.

Zvezda će u finalu igrati protiv Budućnosti.

"Mislim da će moj tim biti spreman da sutra odigra dobru utakmicu protiv favorita Budućnosti. Budućnost ima dosta dobar tim, ali ćemo mi dati sve od sebe da pobedimo", rekao je trener Zvezde.

Trener Cedevite Sito Alonso rekao je da nije zadovoljan rezultatom, jer uvek želi da pobedi, ali da je ponosan na reakciju svog tima u drugom poluvremenu.

"Zvezda je dobro počela utakmicu, ne samo zahvaljujući jakoj odbrani već i zahvaljujući dobrim rešenjima koji su pronalazili u napadu... Ne mogu da budem zadovoljan jer smo izgubili, ali sam ponosan na reakciju svog tima", rekao je Alonso.

Finale se igra sutra od 21.00.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track