ZVEZDINA OSVETA BUDUĆNOSTI: Crveno-beli pregazili šampiona i osvojili ABA Superkup (VIDEO)
Foto: Starsport©

rutinski

ZVEZDINA OSVETA BUDUĆNOSTI: Crveno-beli pregazili šampiona i osvojili ABA Superkup (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Superkup ABA lige pošto su u finalu turnnira u Laktašima savladali Budućnost rezultatom (89:75).

Ponovo je moćna Crvena zvezda! Impresivno deluje prvak Srbije na početku sezone. Milan Tomić je za samo dva meseca savršeno ukomponovao tim koji deluje kao da je godinama zajedno.

1 / 4 Foto: Starsport©

U Laktašima crveno-beli su održali čas košarke velikom rivalu. Odlična timska igra proizvela je mnogo asistencija i otvorenih šuteva. Faje je otvorio meč sa dve trojke, nadovezao se Reglend... Kada je Cirbes počeo da dominira pod koševima postalo je jasno da se Crnogorcima loše piše. Već u 14. minutu na semaforu je stajalo velikih plus 20 za sprskog prvaka - 41:21! Nastavili su izabranici Milana Tomića u istom tempu i do kraja poluvremena, pa je razlika išla i do 27 poena... Nastavak meča predstavljao je rutinsko odrađivanje posla za Crvenu zvezdu.

Perperoglu je blistao! Definitivno će Grk da bude veliko pojačanje za srpski tim. Pridružio mu se i Odžo koji je bio nezaustavljiv za centre Budućnosti.

Već 7. oktobra Crvena zvezda i Budućnost ponovo izlaze na megdan, ovoga puta u okviru drugog kola Aba lige. Crveno-beli sezonu počinju u petak mečom protiv Cibone u Beogradu.

Crvena zvezda: Reglend 10, Čović, Perperoglu 12, Nenadić 8, Lazić 3, Faje 14, Beron 4, Dobrić 12, Ristić 5, Simanić, Cirbes 13, Odžo 8. Trener: Milan Tomić

Budućnost: Džekson 7, Ivanović, S. Šefović, E. Klark 11, Barović 19, K. Klark 9, Gordić 7, Ilić, Kraft 2, Nikolić, Popović 4, D. Nikolić 16. Trener: Aleksandar Džikić.

Prva četvrtina

Crvena zvezda je dva puta poentirala uz faul protivnika. Budućnost je sa druge strane pogodila samo jednu trojku. Zvezda je prvu opipljiviju prednost imala posle četiri minuta, kada je serijom 9:0 povbela 12:3.

Maik Cirbes na jednoj i Danilo Nikolić na drugoj strani glavne su poluge svojih timova. Nikolić je pogodio već četiri trojke. Zvezda je ubacila 28 poena u prvoj četvrtini, a oni su delo Cirbesa, Reglenda i Fajea, dok je praktično sve poene za Budućnost postigao Danilo Nikolić (12).

foto: ABA liga

Druga četvrtina

Budućnost je sa izuzetkom četiri trojke Nikolićapraktično bez šuta. Zvezda to obilato koristi pa posle dvojke Ristića i trojke Dobrića vodi 33:16. Zvezda maksimalno koristi slabiju odbranu budućnosti i u 14. minutu ima 22 poena viška 43:21. Džikić je već dva puta tražio minut odmora i pita igrače zašto nisu napravili nijedan faul?

Budćnost je u drugom delu druge četvrtine na trenutak došla do daha, pa je trener Zvezde Milan Tomić zatražio minut odmora. Taj nalet Podgoričana nije dugo trajao a odbijen je trojkom Perperoglua i blokadama Odža i Fajea, posle kojih je i publika postala glasnija.

Zvezda je u prvom poluvremenu bila potpuno nadmoćna, a to je pokazao i rezultat posle dve deonice. Šampion Srbije je vodio 57:32. Interesantno, Budućnost je u obe četvrtine ubacila po 16 poena, a Crvena zvezda 28, a zatim poen više.

Treća četvrtina

Prve poene u nastavku meča postigao je Gordić. Na drugoj strani Faje je pogodio pete poene za Zvezdu iz faula. Cirbes je zatim podigao na noge dvoranu, pošto je najpre izblokirao Erola Klarka, a zatim zakucao u kontranapadu.

Budućnost je uspela da dođe do daha i serijom poena zaostatak spusti na manje od 20 poena (63:44) u 25. minutu.

Tok meča

Crveno-beli su u polufinalu savladali legiju stranaca iz Cedevite sa 79:68, u meču u kojem su vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Podgoričani su pak tek u produžetku slomili otpor Partizana (90:87) i tako obezbedili učešće u novom finalu Superkupa.

Ekipa trenera Milana Tomića je do sada u predgrađu Banjaluke prikazala dve odlične partije i sigurnom igrom prvo savladala Olimpiju u četvrtfinalu, pa već pomenutu Cedevitu. Osim želje da osvoji prvi trofej u sezoni, srpski šampion ima i dodatni motiv - da se donekle revanšira "đetićima" za poraz u prošlosezonskom finalu regionalnog takmičenja (3-1 u pobedama).

Finalni meč u Laktašima počinje u 21.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track