OPREZ, CRNO-BELI! Dvojica zvezdaša prete Partizanu! Izabranici Nenada Čanka u Italiji počinju sezonu Evrokupa
Foto: KK Partizan

ISPIT U TRENTU

OPREZ, CRNO-BELI! Dvojica zvezdaša prete Partizanu! Izabranici Nenada Čanka u Italiji počinju sezonu Evrokupa

Košarka -

Košarkaši Partizana priredili su iznenađenje kola u ABA ligi pobedom u Zagrebu nad Cedevitom, a crno-beli večeras u prvom meču Evrokupa treba da pokažu da to nije bila slučajnost.

Večeras četu trenera Nenada Čanka (20.30) očekuje ozbiljan ispit u Trentu u okviru 1. kola Evrokupa. Partizan u ovo takmičenje ulazi sa željom da popravi loš utisak iz prošle sezone, kada su imali skor 1-9.

Partizan počinje takmičenje u Evrokupu, i autsajder je u Italiji, protiv Trenta, ali bio je i protiv Cedevite u Zagrebu. Kvota na dvojku sada je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Trento - Partizan.

Zanimljivo je što će ih u Italiji dočekati dvojica Srba, bivših igrača Crvene zvezde - Nikola Radičević i Nikola Jovanović. Njih dvojica će sigurno imati motiv više.

- Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentni za prolaz u top 16. Ekipa

foto: Dado Đilas

Trenta ima dobro ukomponovan sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu i ima kontinuitet u radu. S naše strane, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba, naročito iz prvog poluvremena, potvrdimo u Italiji - istakao je trener crno-belih Nenad Čanak.

Centar Đorđe Gagić, koji je odigrao odlično u Zagrebu, takođe je optimista. - Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje, a ja verujem da ćemo biti ravnopravan rival svima. Ubeđen sam da smo večeras u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred - naglasio je Gagić.

Kurir sport/Predrag Gajić, foto: KK Partizan, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track