TRENER ZVEZDE HVALI I TRAŽI STRPLJENJE: Milan Tomić nema dilemu ko je bio ključ pobede nad Ulmom
Foto: Starsport©

zadovoljan

TRENER ZVEZDE HVALI I TRAŽI STRPLJENJE: Milan Tomić nema dilemu ko je bio ključ pobede nad Ulmom

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je zadovoljan pobedom u utakmici protiv Ulma u Evrokupu, ali je dodao da ekipa još nije došla do svog maksimuma.

"Teška utakmica, to smo i očekivali. Igrali smo protiv dobre ekipe koja igra dobro u napadu, ima dobre kontre i kreće se. Zadovoljan sam pobedom, gradili smo prednost i utakmicu od prvog do poslednjeg minuta. Tako moramo da igramo, ne pobedjuje niko u prvoj i drugoj četvrtini, već se rezultat gleda u 40. minutu. Čestitam ekipi na pobedi", rekao je Tomić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Zvezde pobedili su u Beogradu Ulm sa 88:73 na početku takmičenja u Evrokupu.

Upitan o oscilacijama u igri, Tomić je rekao da utakmica ne može da se odigra u istom ritmu 40 minuta i da su oscilacije normalne na početku sezone.

On je posebno pohvalio i kao ključnog igrača istakao Borišu Simanića.

"On je bio ključni igrač na utakmici, u odbrani i napadu. Dao je energije koliko je trebalo u tom trenutku da se dobije utakmica. Dva ključna igrača su bila, Čović i Simanić, a ne Regland sa 17 poena, Perperoglu i Odžo sa 14... Boriša je u kriznom trenutku ušao na teren i odigrao fenomenalno. Napredovao je", naveo je Tomić.

Upitan da prokomentariše učinak Majka Cirbesa, koji je postigao dva poena, Tomić je rekao da ; Nemac nije igrao dobro, a da je njegov posao da ga podrži i vrati i da on mora da igra bolje.

"Od prvog dana ovde u Zvezdi, sve mora da ide pozitivno a ne negativno. Nismo mi došli do 100 odsto. Protiv Cibone sam rekao da sam nezadovoljan, ne kvalitetom igre već odnosom prema košarci, prema dresu, a danas je bila druga slika i to je u redu. Zvezda može i mora da napreduje, mnogo više mora da se veruje u mlade i da se radi sa njima", rekao je Tomić.

Trener Ulma Torsten Libenat rekao je da je Zvezda jedan od favorita za osvajanje Evrokupa.

"Zvezda je dobro vodjena, igrali su na visokom nivou iako su se tek završile pripreme. Dobro su izgledali. Ima ekipa sa većim budžetima, ali mislim da je ovaj tim Zvezde medju favoritima", naveo je on.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track