CRNO- BELI PALI POSLE ISKLJUČENJA GAGIĆA: Partizan slabijom igrom u drugom poluvremenu izgubio od Trenta, Grobari se setili malog Dušana (VIDEO)
Foto: KK Partizan

evrokup

CRNO- BELI PALI POSLE ISKLJUČENJA GAGIĆA: Partizan slabijom igrom u drugom poluvremenu izgubio od Trenta, Grobari se setili malog Dušana (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana su novu sezonu u Evrokupu počeli porazom od Trenta (73:82) u Italiji.

Vanja Marinković je sa 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, pratio ga je Pejdž sa 16, dok je Lendejl ubacio 11. Kod Trenta Nikola Radičević je postigao 15, a Marbl i Forej po 14.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu, posle dva minuta imali su 6 poena prednosti (11:5), a u dva navrata stizali su i do +9. Italijani nijednom nisu vodili u prvoj četvrtini, dva puta su stigli do izjednačenja (2:2 i 5:5), a prva deonica završena je sa vođstvom Partizana 24:17.

Trento je sredinom druge četvrtine stigao nadomak izjednačenja, ali se beogradski klub novom serijom ponovo odvojio do razlike od 9 poena (43:34). Dva minuta pre kraja prvog poluvremena dogodio se detalj koji je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice, Đorđe Gagić je napravio nesportsku ličnu grešku, a Trento je iz tog napada postigao 4 poena. Do kraja prvog dela igre crno- beli nisu uspeli da poentiraju, a domaćin je to iskoristio da se potpuno vrati u meč i na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom – 43:43.

Loš ritam iz finiša prvog poluvremena Partizan je preneo i u nastavak, Trento je poveo prvi put na utakmici 49:48, a vrlo brzo bilo je i +9 (57:48). U tom periodu Đorđe Gagić je napravio još jednu nesportsku ličnu grešku zbog čega je završio meč. Vanja Marinković je trojkom prekinuo crnu rupu u igri Partizana i nagovestio hvatanje priključka, a nakon trojke Alekseja Nikolića 36 sekundi pre kraja bilo je 60:58.

Posle treće četvrtine Trento je vodio 62:58, a četvrta je počela trojkom Markusa Pejdža uz faul. Amerikanac nije iskoristio dodatno slobodno bacanje, Partizan nije izjednačio, a domaćin je napravio seriju od 9 vezanih poena za prvu dvocifrenu prednost na meču – 71:61. Uspeli su gosti da vežu 4 poena, ali je vrlo brzo razlika ponovo bila dvocifrena, 80:69, a do kraja je ostalo manje od dva minuta. Do kraja utakmice Partizan nije uspeo da ugrozi pobedu Trenta pa će priliku za prvi trijumf u Evrokupu ove sezone tražiti u sledećem kolu, protiv Zenita u Beogradu.

Četvrta četvrtina

40. minut 73:82 - Kraj utakmice

39. minut 69:78 - Partizan je pred porazom

36. minut 65:71 - Paertizan smanjuje na šest razlike a kluopa Trenta traži minut odmora

33. minut 61:69 - Foraj pravi seriju Trenta, a crno-beli 4 faula u napadu za pet minuta

31. minut 61:62 - Pejdž je pogodio trojku sa faulom, ali nije realizovao dodatno bacanje

Četvrta četvrtina

30. minut 58:62 - Kraj treće četvrtine

30. minut 58:60 - Trojka Nikolića, serija Partizana

27. minut 51:57 - Trojka Marinkovića, Partizan je u trećem kvartalu postigao samo osam poena

25. minut 48:56 - Radičević je trojkom doneo Trentu do sada maksimalnih plus osam

23. minut 48:51 - Centar Partizana Đorđe Gagić isključen je zbog dve nesportske greške

21. minut 46:43 - Trojka Marinkovića

Treća četvrtina

20. minut 43:43 - Partizan je potpuno stao na kraju prvog poluvrena, pa su domaći uspeli da izjednače

18. minut 43:34 - Partizan pravi mini seriju 5:0

U dvorani u Trentu je i selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević

16. minut 38:33 - Vanja Marinković je pogodio jedno od dva bacanja

Druga četvrtina

10. minut 24:17 - Partizan je odlično odigrao prvu četvrtinu

8. minut 21:13 - Marinković prekida mali napadački post Partizana

5. minut 16:10 - Sada je i Pecarski fauliran kada je poentirao

3. minut 11:5 - Lengdejl i Marinković su pogodili trojke, a zagorac koš uz faul

1. minut 2:0 - Pejdž postiže prve poene za Partizan

Prva četvrtina

Trener Nenad Čanak izjavio je da će ekipa učiniti sve da bude konkurenta za prolazak u Top 16 fazu.

"Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo, jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentni za prolaz u Top 16. Naš rival, ekipa Trenta, ima dobro ukomponovan sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu i ima kontinuitet u radu. Sa naše strane, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba protiv Cedevite, naročito iz prvog poluvremena, potvrdimo u Italiji", istakao je Čanak za klupski sajt.

Centar crno-belih Đorđe Gagić takođe veruje u mogućnosti ekipe Partizana.

"Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje, samim tim se od nas očekuje da budemo na višem nivou. Uz maksimalnu požrtvovanost i angažovanje, verujem da ćemo biti ravnopravan rival svima. Sutra nas očekuje prvi meč, ponovo na gostujućem parketu, ali ja sam ubeđen da smo u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred", naglasio je Gagić.

Meč prvog kola grupe C počinje u 20.30 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track