ČEKA GA PAKAO! Simonović: Teško nama u grotlu Pionira!
Foto: Eurocup

Marko Simonović sa Zenitom na Partizan

ČEKA GA PAKAO! Simonović: Teško nama u grotlu Pionira!

Košarka -

Marko Simonović vraća se na mesto uspeha. Večeras (20.00, TV Sport klub) u dresu Zenita istrčaće pred krcate tribine Pionira i "grobare" u okviru drugog kola Evrokupa. Atmosfera mu je dobro poznata iz dana kada je u dresu Crvene zvezde igrao protiv Partizana.

Šta očekuješ od meča protiv Partizana?

- Partizan igra sjajno, digli su se za stepenik-dva u odnosu na prethodnu sezonu. Mladi su, igraju agresivno, željni su dokazivanja i tačno znaju šta hoće. Osim toga, vođeni su sjajnim trenerom Nenadom Čankom. Gledao sam sve njihove mečeve i zaista su odlični ove sezone.

Zenit važi za favorita u ovoj utakmici.

- Nama, u svakom slučaju, neće biti lako. Možda smo favoriti na papiru, ali imamo zaista mnogo problema sa povredama i baš ne znam šta možemo da očekujemo. Ne želim da to zvuči kao neki alibi, ali u poslednje vreme uopšte ne treniramo kompletni, i to je veliki problem za nas.

Pun Pionir čeka Zenit večeras u Evrokupu, a kvota da će u takvoj atmosferi Partizan slomiti rivala iz Rusije je 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zenit.

Ti vrlo dobro znaš atmosferu u Pioniru. Da li su tvoji saigrači svesni šta ih čeka?

- Mislim da nisu. Pitaju me za atmosferu, probao sam malo da im objasnim. Neki znaju, neki ne. Biće teško za nas, znatno lakše za njih. Rekao sam da će dvorana biti puna, ali to ne može da se objasni, to je nešto što moraju da osete. Publika i energija u Pioniru nešto su posebno.

Da li si gledao Zvezdu ove sezone, kako ti deluju?

- Čujem se sa momcima redovno. Zvezda igra stvarno sjajno. Ozbiljna su evropska ekipa. Trener Tomić radi vrhunski posao, o njegovim kvalitetima ne treba uopšte puno pričati.

Da li si ti zadovoljan u klubu?

- Jesam. Ne bih ostao i drugu godinu tu da se ne osećam lepo. Prilagođavam se malo, pošto ne igram na istoj poziciji na kojoj sam proveo većinu karijere. Ali apsolutno sam zadovoljan, radim ono što se traži od mene, i to je najbitnije. Autor: Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track