ČOVIĆ IMA PORUKU ZA CRNO-BELE: Nije problem da Janković pređe u Partizan, MOŽE I NA RATE!
Foto: Dado Đilas

SAGA SE NASTAVLJA

ČOVIĆ IMA PORUKU ZA CRNO-BELE: Nije problem da Janković pređe u Partizan, MOŽE I NA RATE!

Košarka -

Povodom "slučaja Janković" oglasio se i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i poručio da krilni centar može da pređe u Partizan samo ako iz Humske stigne uplata od 200.000 evra.

Čović je raspoložen da večitom rivalu izađe u susret i, kako je rekao, omogući plaćanje obeštećenja na rate. Jankovićev predmet trenutno se nalazi na arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije, koji treba da da konačan sud. Stefan Janković je ranije saopštio kako je KSS presudio da je slobodan igrač, ali Čović to negira.

- Nemamo problem da neko pređe u crno-beli tabor. Obeštećenje za Jankovića je 200.000 evra. Možda i na rate. On nije slobodan igrač i to ćemo da branimo do najviših međunarodnih instanci. Ponosni smo što je igrao za nas, verujem da je i on ponosan. Može gde hoće, samo neka novac legne na račun - rekao je Čović za Pink.

foto: Dado Đilas

Podsetimo, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je upravo u razgovoru za Kurir priznao da su crno-beli zainteresovani za krilnog centra, ali da on najpre treba da reši svoj status u Zvezdi. Janković pokušava da pronađe rešenje tako što će mu FIBA omogućiti da potpiše ugovor sa španskom Fuenlabradom, koja bi ga odmah prosledila crno-belima.

Svake sezone vodi se polemika o budžetima večitih, pa je tako i sada. - Bruto budžet je 3,5 miliona evra. Drugi ne izlaze sa svojim iznosima. Ne možemo da očekujemo nerealne stvari. Perperoglu košta između 250.000 i 300.000 evra - rekao je Čović.

Komentarišući nedavni derbi sa šampionom ABA lige Budućnošću u Podgorici, Čović je priznao da je ipak najvelija atmosfera na mečevima s komšijama. - Zapravo, najžešće je s Partizanom, To su dva stuba Srbije, jaki brendovi, ali moje je pravo da mislim da je Zvezda najveći brend. Što se tiče Budućnosti, želim im svu sreću u Evroligi - izjavio je Čović.

Kurir sport/foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track