REKORD KARIJERE NIKOLE MILUTINOVA: Micov umalo da sruši kralja!
Foto: reuters

EVROLIGA

REKORD KARIJERE NIKOLE MILUTINOVA: Micov umalo da sruši kralja!

Košarka -

Košarkaši Olimpijakosa zabeležili su drugu pobedu u Evroligi, pošto su u gostima savladali Baskoniju sa 85:80.

Mogao je trijumf tima iz Pireja da bude i ubedljiviji, s obzirom na to da su crveno-beli u jednom momentu tokom treće četvrtine imali i 19 poena prednosti.

Ipak, Španci su odlično doigrali poslednju četvrtinu. Preko Šengelije i Dženinga prišli su na samo dva koša zaostatka (71:75). Mučili su se gosti, nisu mogli do poena nikako. Na kraju je sa dva koša postigao Milutinov za sigurnu pobedu.

Srpski centar je imao dabl-dabl učinak sa 23 poena i 11 skokova, kao i 2 ukradene lopte. Po 11 poena dodali su Vilijams-Gos, Spanulis i Tupan.

Najbolji u Baskoniji je bio Tornike Šengelija sa 19 poena.

Real je takođe uspeo da dođe do drugog trijumfa u Milanu, ali se propisno namučio – 91:85. "Kraljevski klub" nikako nije uspevao da se odlepi, domaći Armani je konstantno disao za vratom, sve do bukvalno poslednjeg minuta u kojem su igrači Pabla Lasa nekako izvojevali pobedu. Bez obzira što Nemanja Nedović nije imao svoj veče i što je od 11 pokušaja iz igre pogodio samo dvaput (6 poena na kraju), aktuelni prvak Evrope nije imao rešenja za dvojac Majk Džejms-Vladimir Micov. Amerikanac je bio najefikasniji sa 21 poenom i 7 asistencija, dok je srpski internacionalac meč završio sa 20, uz 3 ukradene lopte. Ipak, gosti su imali raspoloženog Entonija Rendolfa koji je kao i Milutinov upisao dabl-dabl (25p i 11sk), a Ognjen Kuzmić nije uspeo da se upiše u strelce za nešto manje od pet minuta.

Dva od četiri tima koja u prva dva kola Evrolige imaju oba poraza sastaju se u Morači. Kvota na Budućnost je 3,05, a na Makabi 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Makabi.

Kurir sport

Foto: Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track