APIĆ MUČIO CRVENO-BELE: Zvezda savladala FMP i nastavila niz u regionalnoj ligi (VIDEO)
Foto: ABA liga / FMP

ABA LIGA

APIĆ MUČIO CRVENO-BELE: Zvezda savladala FMP i nastavila niz u regionalnoj ligi (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (81:72) u meču petog kola regionalne ABA lige, u kojoj imaju isto toliko pobeda.

1 / 7 Foto: Starsport©

Do novog trijumfa crveno-bele su predvodili Mohamed Faje sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti, Ognjen Dobrić sa 13 i Stratos Perperoglu sa 10 koševa.

Dragan Apić sa 22 poena i Duop Rit sa 15 i Matić Rebec, koji je ubacio 12 koševa, bili su najbolji u ekipi FMP-a.

Prva četvrtiina

Crvenoj zvezdi ide sve od ruke. Četiri trojke iz pet pokušaja, na startu 16:5. Zatim sledi mini-serija FMP-a, tačnije Reta koji postiže četiri poena u nizu, prvo zakucavanjem, a onda polaganjem pod kontaktom. Zatim je Apić atraktivno zakucao i smanjio razliku na 11:18. Zvezda je prvi deo igre dobila 25:12.

Druga četvrtina

Domaćin i dalje ne može da poveže redove u napadu, a u odbrani "škripi". Maltene jedini način na koji FMP dolazi do poena je putem linije za slobodna bacanja i Zvezda mirno čuva prednost - 25:37.FMP se konsolidovao, došao do poena iz igre i smanjio zaostatak na jednocifren (40:32) manje od dva minuta pre poluvremena.

Zvezda je prvo poluvreme završila mini swerijom 5:0, pa je posle dva kvartala vodila 45:32.

Treća četvrtina

Beron se muči sa šutom, promašuje torjke, ali posle prodora uspeva da se upiše u strelce. Posle toga je konačno pogodio trojku i uvećao prednost svog tima za tajm-aut trenera Jovanovića (34:52).

Preko Apića je FMP uspeo da napravi mini-seriju, ali je taj nalet odbio Faje fenomenalnim zakucavanjem iza leđa na pas Reglanda (39:56).

FMP je opet uspeo da smanji minus od 18 poena i posle koša Apića (20 poena) uz zvuk sirene posle 30. minuta na semaforu piše da Zvezda vodi 60:49.

Četvrta četvrtina

FMP je na startu poslednje četvrtine poenima Jeremića (pet vezanih), prišao na sedam poena zaostatka 64:57. Na to je trojkom odgovorio Dobrić. Ipak, šest minuta pre kraja posle trojke Pota domaći tim je prišao na pet poena minusa 67:62.

Regled i Perperoglu su pogodili za odbijanje napada FMP-a. Serijom 6:0 posle tajm-auta Milana Tomića, gosti su stekli 11 poena prednosti 73:62. Posle toga domaći tim nije uspeo da se vrati u meč, iako je imao seriju od 7:0.

Tok meča

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv FMP-a u Železniku i da će ekipa morati da odigra skoncentrisano da bi zabeležila petu pobedu u ABA ligi.

Zvezdi duel protiv Železnika dolazi posle prvog poraza u sezoni, od Breše u Evrokupu.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv jedne mlade, talentovane ekipe, koja je to i pokazala sa dve pobede u dosadašnjem delu sezone. Moramo da odigramo dobro, da budemo skoncentrisani svih 40 minuta, o čemu sam već govorio i ranije, a zašto je važno videlo se prethodnih dana. FMP mladošću donosi mnogo energije, trčanja i moraćemo da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovora kako bismo došli do pobede", izjavio je Tomić za klupski sajt.

Utakmica 5. kola ABA lige između FMP-a i Crvene zvezde igra se od 18.30 sati u Železniku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track