TRENER ZVEZDE POZIVA NA OPREZ: Mnogi su prerano otpisali Cedevitu!
Foto: Starsport©

ABA liga

TRENER ZVEZDE POZIVA NA OPREZ: Mnogi su prerano otpisali Cedevitu!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 21 čas dočekuju Cedevitu u derbiju 6. kola ABA lige.

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić ocenio je da su mnogi otpisali Cedevitu iz borbe za vrh tabele ABA lige, kao i da ta ekipa nije zaboravila da igra košarku, već da igra s dosta uspona i padova.

"Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica poritiv Cedevite koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju. Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri", rekao je Tomić za klupski sajt.

U derbiju šestog kola ABA lige Zvezda će sutra od 21.00 dočekati Cedevitu, koja se tokom prethodne nedelje pojačala dolaskom Džejkoba Pulena.

"Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer ponavljam mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka", ocenio je Tomić.

Košarkaš Ognjen Dobrić naveo je da očekuje dobru reakciju Cedevite, koja je angažovala i trenera Slavena Rimca.

"Očekuje nas utakmica sa jako kvalitetnim protivnikom. Pokazaće reakciju sa dolaskom novog trenera Slavena Rimca, a već su pokazali koliko mogu da budu opasni i kvalitetni drugim poluvremenom protiv Budućnosti. Tom pobedom i načinom na koji su je ostvarili pokazali su da su tim i da imaju karakter. Imaju dobru ekipu koja je pojačana Džejkobom Pulenom koji je svima dobro poznat, a tu su i Kobs, Bel i Agilar... Moraćemo da odigramo dobru timsku utakmicu i uz podršku sa tribina, koja se videlo koliko nam znači protiv Galatasaraja, nadam se da ćemo doći do pobede", kazao je Dobrić.

Slaven Rimac je pobedom nad ekipom Budućnosti nagovestio da bi mogao da izvuče Cedevitu iz krize, ali u Beogradu zna se ko se pita. Crvena zvezda je favorit sa kvotom 1,25 na keca. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za meč Crvena zvezda – Cedevita.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track