TRINKIJERI VEĆ ODUŠEVIO NAVIJAČE PARTIZANA: Svaki dan ćemo pljuvati krv! Evo šta je još rekao! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

prvo obraćanje novog trenera

TRINKIJERI VEĆ ODUŠEVIO NAVIJAČE PARTIZANA: Svaki dan ćemo pljuvati krv! Evo šta je još rekao! (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaški klub Partizan NIS rešio je ove nedelje goruće pitanje i nakon odlaska Nenada Čanka za novog trenera angažovao Andreu Trinkijerija.

Italijanski stručnjak pregovarao je nekoliko dana sa Partizanom, da bi na kraju dogovorio trogodišnju saradnju sa crno-belima i juče doputovao u Beograd.

Danas drži svoju prvu konferenciju za novinare kao novi strateg Partizana. Tu konferenciju možete da pratite UŽIVO na KURIR TV.

"Imam puno mana, ali sam iskren i direktan. Sad sam ovde i možete da me pitate skoro sve. Znam da ćete me pitati zašto. Odgovor je čast. Prvi sam strani trener u puno godina košarke. Nemam vremena da nabrojim sve, profesor Nikolić, Dule Vujošević, Željko Obradović... Igrači... Ovo je specijalna sredina. Ovo je čista košarka. Bio sam letos u Beogradu, ima više titula ovde nego u celoj NBA."

"Imamo puno posla pred nama. Ovo je ogroman izazov za mene. Izazov je kao benzin, bez toga se ne može. Imao sam puno ponuda ovog leta, ali nisam našao pravu sredinu. Kada sam se upoznao sa predsednikom Partizana, prvi utisak je hemija. Jasno mi je da menadžent Partizana ima sedmom brzinom, imaju plan. I ekipa mora da ide istom brzinom. Moramo da nađemo istu brzinu. Za mene je ovo izuzetno zanimljivo. Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice... posao trenera je da dobija utakmice, ali je ovo specijalna sredina. Partizan je brend. Želim da nešto ostavim, da dugo traje."

"Igrači kao Paspalj, Đorđević, Vlade Divac, Rebrača, ne samo srpski igrači, Lovernj, Vesterman... Bertans koji sada igra u NBA, gde je išao da se razvija? Ovde u Partizanu. Neće biti teško. Kada bi bilo sve super, ja ne bih bio ovde. Ima puno teškog posla. Nema vremena. Ova ekipa ima potencijal, ali to je na papiru. Neko ostane potencijal ceo život. Moramo taj potencijal da stavimo na teren. To je najvažnija stvar. Predsednik je napravio biznis plan, to je ozbiljna priča, ali sad moramo i košarkaški biti kako treba. Koliko će trebati vremena, nemam pojma, neću da vas lažem. Ekipa je u depresiji, izgubila je šest utakmica. Moj posao je da psihološki učvrstim jer nemamo vremena, igramo svaka dva-tri dana. Težak posao."

Pitanje o pojačanjima

"Naše snage jačaju svakim novim danom. Imamo takve navijače, to će biti prvo pojačanje. Najgore je kad se mladi igrač na terenu boji greške. Hajde da ih svi zajedno ohrabrimo. Ciljevi su da preživimo svaki dan. Zatvoriću ih u dvoranu svaki dan i idu kući kad budu malo bolji. ABA liga, moramo odmah da se dignemo. Prvo u kvaliteti pristupa utakmici, onda u kvalitetu igre, onda i rezultatu. Imam filozofiju rada, onda strategiju i tek onda taktiku."

O klauzuli u ugovoru

"Imam jako važnu klauzulu u ugovoru. Gde su dobre pljeskavice u Beogradu. Ako ne, idem kući odmah."

O riziku

"Rizik je deo života. Sigurno je veliki rizik doći ovde, ali ja sam se bacio na to. Biće mi teško, ali sam uveren u jednu stvar, ja ću dati sto odsto sebe svaki dan. Nisam skupio ekipu, nisam pripremio ekipu."

O navijačima

"Za navijače Partizana ovo nije samo klub, ovo je samo život. Garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Nije trenutak da navijači stave ultimatum, moraš sada. Ovo su mladi igrači i ne treba im pritisak. Ja sam siguran da će naši navijači shvatiti našu poziciju."

"Voleo bih da smo posle utakmice tako umorni da smo sve dali, fizički i mentalno. Mrzim da dajem obećanja. To nisu mašine, to su igrači, i to mladi igrači koji se bore da postanu profesionalci. Volim prljavu majicu, pa i malo krvi. OK, crvena nije prava boja, ali vredi se boriti".

Plata

"Ako neko misli da sam lud za parama i da sam zato došao, vara se."

O timu

"Ja sam krojač. Ti mi daš materijal, a ja napravim najbolji sako od tog materijala. Ja sad ne znam kako ćemo igrati jer nisam još trenirao ekipu, ali znam da ćemo svaki dan pljuvati krv".

Ostoja Mijailović o rezultatima

"Mi uvek idemo na najviše moguće uspehe. Svi znamo ko je Partizan, zato danas ima ovakvog trenera. Mene su prošle godine pitali isto što i Andreu, zašto sam došao u Partizan. Posle godinu dana sam pokazao radom, a nadam se da će to i Andrea uraditi. Nama nedostaju rezultati, nadam se da ćemo novim trenerom to dobiti. Daćemo sve od sebe. Ceo život sam govorio da nisam radio za novac, već je on nagrada za ono što smo radili."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track