DRUGA POBEDA KOKOŠKOVA: Milvoki ubedljiv protiv Kingsa, Buker za trijumf Finiksa
Foto: AP

NBA

DRUGA POBEDA KOKOŠKOVA: Milvoki ubedljiv protiv Kingsa, Buker za trijumf Finiksa

Košarka -

Košarkaši Milvokija pobedili su prošle noći na svom terenu Sakramento sa ubedljivih 144:109, a trijumfe su upisali i Finiks, Toronto i Vašington.

Milvoki sada ima osam pobeda i jedan poraz, što je najbolji skor franšize u istoriji posle odigranih devet utakmica. Baksi su, takođe, postigli najviše poena od početka sezone, kao i rekord franšize po broju postignutih trojki - 22.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Janis Adetokunbo koji je upisao drugi "tripl-dabl" ove sezone - 26 poena, 15 skokova i 11 asistencija. Njega su najbolje pratili Erik Bledso sa 17 poena i Ersan Iljasova sa 15 poena.

U redovima Kingsa, koji su prekinuli niz od pet uzastopnih pobeda, najefikasniji je bio Džastin Džekson sa 22 poena, dok je Badi Hild dodao 19. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica imao je slabo veče pošto je za 21 minut na terenu upisao po četiri poena i skoka i jednu asistenciju.

Košarkaši Finiksa slavili su protiv Memfisa sa 102:100 i tako prekinuli niz od sedam poraza u nizu, odnosno upisali tek drugu pobedu od početka sezone.

Pobednički koš za Sanse postigao je Devin Buker 1,7 sekundi pre kraja meča. Buker je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, dok je Trevor Ariza ubacio 16. Na drugoj strani najbolji je bio Šelvin Mek sa 21 poenom.

Košarkaši Toronta pobedili su Los Anđeles lejkerse sa 121:107.

Toronto je do pobede vodio Serž Ibaka sa 34 poena, što je njegov rekord karijere, a najbolje ga je pratio Kajl Lauri sa 21 poenom i 15 skokova. U ekipi Lejkersa istakao se Kajl Kuzma sa 24 poena, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 18 poena i šest asistencija.

Košarkaši Vašingtona su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza, pošto su prošle noći na svom terenu slavili protiv Njujorka sa 108:95 predvođeni Džonom Volom (26 poena) i Bredlijem Bilom (22).

Portland je bio bolji od Minesote sa 111:81. Najbolji u pobedničkom timu bio je Jusuf Nurkić sa 19 poena i 12 skokova, dok su Si Džej Mekolum i Damijen Lilard ubacili poen manje. U poraženom timu najefikasniji je bio Karl Entoni Tauns sa 23 poena.

Košarkaši Orlanda pobedili su San Antonio sa 117:110, dok je Bruklin bio bolji od Filadelfije sa 122:97.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track