BOGDANOV DEBI U SEZONI: Bjelica neprimetan, Toronto jači od Sakramenta (VIDEO)
Foto: EPA/AP

NBA

BOGDANOV DEBI U SEZONI: Bjelica neprimetan, Toronto jači od Sakramenta (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su pred domaćom publikom od Toronto Reptorsa sa 114:105.

Bogdan Bogdanović odigrao je prvi meč u sezoni, pošto je prvih deset utakmica propustio zbog povrede kolena.

Srbin je na terenu proveo 18 minuta i postigao sedam poena, uhvatio dve lopte i podelio jednu uspešnu asistenciju.

Nemanja Bjelica nije imao šutersko veče. Za 18 minuta provedenih na parketu nije postigao ni jedan koš. Pored toga imao je skok, tri asistencije i četiri ukradene lopte – 0/5 iz igre.

Kingsi su pretrpeli drugi poraz zaredom i posle 11. odigranih mečeva imaju šest pobeda i pet poraza.

Reptorse je do pobede predvodio sjajni Kavaj Lenard sa 25 poena i 11 skokova, Ibaka je imao takođe dabl-dabl učinak (14p i 14sk), dok je Lauri ubacio 16 i imao osam asistencija.

Toronto apsolutno dominira i zauzima prvo mesto na istoku sa samo jednim porazom u dvanaest mečeva.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Minesotu sa 114:110 i zabeležili petu pobedu u ligi. Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa 24 poena, 10 skokova i devet asistencija i nedostajalo mu je jedno dodavanje za 75. "tripl dabl".

Kajl Kuzma pobedi je doprineo sa 21 poenom, od kojih je šest postigao u poslednjim minutima, Džoš Hart dodao je 21 poen, a Brendon Ingram 20 poena.

Derik Rouz bio je najefikasniji u ekipi Minesote sa 31 poenom, a Džimi Batler dodao je 24 poena. Minesota je pretrpela sedmi poraz u sedmoj utakmici na gostovanjima, a ukupno četvrti uzastopni.

Nju Orleans je pobedio Čikago sa 107:98 i prekinuo niz od šest poraza. Pelikanse je predvodio Entoni Dejvis sa 32 poena, 15 skokova i četiri blokade. Dobru partiju prikazao je i Džru Holidej sa 17 poena, 10 skokova i devet asistencija. Njega je tokom utakmice uglavnom čuvao brat Džastin, koji je za Bulse postigao 17 poena.

Zek Levin bio je najefikasniji u ekipi iz Čikaga sa 22 poena, a Džabari Parker dodao je 20 poena i 13 skokova.

Oklahoma je pobedila Klivlend sa 95:86 i nanela mu 10. poraz u ligi. Denis Šroder bio je najbolji u pobedničkom timu sa 28 poena i sedam skokova, a Pol Džordž postigao je 18 poena i sedam skokova. U ekipi nije bilo Rasela Vestbruka, koji je istegao skočni zglob u ponedeljak.

U ekipi Klivlenda, koja ima samo jednu pobedu, najefikasniji je bio "ruki" Kolin Sekston sa 15 poena. On je prvi put u karijeri bio starter.

Majami je pobedio San Antonio sa 95:88 predvodjen Hasanom Vajtsajdom koji je postigao 29 poena, uz 20 skokova i devet blokada. Sa druge strane najefikasniji je bio Peti Mils sa 20 poena.

Detroit je pobedio Orlando sa 103:96 i prekinuo niz od pet poraza, a Njujork je pobedio Atlantu sa 112:107.

Filadelfija je ostvarila prvu pobedu na gostovanju u sezoni, pošto je bila bolja od Indijane sa 100:94, dok je Juta pobedila Dalas sa 117:102 i prekinula niz od četiri poraza.

kurir.rs / kurir sport, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track