ZVEZDA ODUVALA ZMAJČEKE: Crveno-beli protutnjali kroz Ljubljanu i zalečili rane iz Ulma (VIDEO)
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

ZVEZDA ODUVALA ZMAJČEKE: Crveno-beli protutnjali kroz Ljubljanu i zalečili rane iz Ulma (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Olimpiju (83:60) u meču 7.kola ABA lige protiv Olimpije

Prva četvrtina utakmice obilovala je rezultatskom ,,klackalicom”. Vođstva su se smenjivala, a ono što je ostavilo najveći utisak na ovaj kvartal duela bio je podatak da je u njemu napravljeno čak 17 ličnih grešaka!

Iako je Olimpija povećala svoje vođstvo na startu druge četvrtine, Zvezda je mini serijom od pet poena preokrenula rezultat i povela. Probleme se ličnim greškama imao je Džo Regland, koji je u tim momentima sakupio čak tri. To je bio ogroman hendikep za ekipu Milana Tomića. Bili Beron je bio sjajan do tada, pošto je već imao tri postignute trojke i to iz veoma teških pozicija. Lične greške su se nagomilavale i u drugoj četvrtini, pa ih je sredinom te deonice bilo 25.

Poenima Aleksandra Lazića i Skotija Rejnoldsa, Olimpija je držala priključak za protivnikom. Konačno se Zvezda malo ,,odlepila”. Trojkom Dobrića posle niza ofanzivnih skokova, crveno-beli su došli na +5, a kasnije je Majkl Odžo sa linije penala doneo i najveću prednost gostima u dotadašnjem toku meča kada je bilo +7. Opet se rezultat menjao, ali su gosti ipak sa tih sedam poena razlike otišli na odmor (36:43).

Ljubljančani su kakav-takav priključak uspeli da zadrže do sredine treće deonice, a potom su crveno-beli dodali gas i rešili pitanje pobednika. U prvom poluvremenu malo zapaženi Regland i pre svega Cirbes, bili su zaslužni za seriju Zvezde od 11:3, za prvo dvocifreno vođstvo (44:56).

Zvezda se tu nije zaustavila, do kraja treće četvrtine primila je samo pet poena, a postigla još 11 i od poslednje deonice napravila revijalni deo utakmice.

Bili Beron je sa 17 poena bio najefikasniji kod pobednika, koliko je postigao i Skoti Rejnolds, jedini raspoložen igrač u Olimpiji.

Prva četvrtina

Lazić je ubacio prvi poen, a zatim je Beron ubacio trojku. Na polovini prve četvrtine Zvezda je imala minimalnu prednost. Centri gostiju su dominantniji, ali se to u rezultatu ne oseti. Posle sedam minuta igre domaćin je vodio 16:14.

Do kraja četvrtine igralo se koš za koš, a Olimpija je na isteku deset minuta vodila 23:22.

Druga četvrtina

Simanić poentira uz faul. Zvezda opet vodi 25:27. Cirbes dominira u skoku, dobar ulaz Čovića, asistencija do Dobrića za "plus četiri". Odličan pik-en-rol Olimpije, Begić zakucava, ali Beron odmah odgovara svojom trećom trojkom!

Ulaskom Odža umesto Cirbesa Zvezda je dobila dominaciju i u ofanzivnim skokovima, koji su doneli dodatne napade. Rejnolds je držao Olimpiju u igri, a Dobrić pogodio trojku. Posle penala Odža Zvezda je povela 39:33.

Zvezda je posle trojke Dobrića u završnicu prvog poluvremena ušla sa plus sedam 43:36. Domaćin je do kraja prvog dela bezuspešno pokušao da smanji zaostatak.

Treća četvrtina

Džons je poenima sa distance otvrio drugo poluvreme, a potom su Reglend i Faje izveli akciju koja je završila zakucavanjem Senegalca. Odžo nastavlja dominaciju. Drugo poluvreme otvara brutalnim zakucavanjem. "Stožicama" se ori "Zvezda, Zvezda".

Trojka Reglenda, za vođstvo zvezde 50:43, drugi njegov šut van linije 6.75 metara. Igra se 25. minut.

Stabilizovala je Zvezda igru u potpunosti, dominiraju crveno-beli u reketu, Reglend sjajno razigrava, Faje po običaju fanatično borben. Senegalac je pogodio oba penala, potom i trojku za 59:46!

Serija gostiju je nastavljena, pa je posle tri četvrtine bilo 65:49 za goste.

Četvrta četvrtina

Domaći košarkaši imaju mnogo problema u napadu. Zvezda to koristi i podiže razliku. Do kraja meča bilo je samo pitanje kojom će razlikom slaviti tim trenera Milana Tomića, koji je trijumfom zalečio rane nastale posle poraza od Ulma u Evrokupu.

Tok meča

Trener crveno-belih Milan Tomić nema problema sa povređenim igračima, a slovenački predstavnik zaslužuje maksimalan respekt:

– Sledi nam meč sa vrlo talentovanom ekipom, koja svoje utakmice igra sa puno energije. Već smo se sastali sa njima u prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone u Laktašima, i videli smo na terenu da imaju kvalitet, energiju. Špan, Mesiček, Lazić, Badžim, dobri stranci poput Džonsa, tu je iskusni centar Mirza Begić. Crvena zvezda mora da odigra sa puno energije, koncentracije, čvrsto, ako želimo bodove u ovoj utakmici, rekao je Tomić.

Ognjen Dobrić, najbolji pojedinac u porazu crveno-belih od Ulma je dodao:

– Važna utakmica za nas, jer je ABA liga prioritet i to smo više puta naglašavali, kao i da nas očekuje dosta rada kako bismo dostigli svoj maksimum kada je najvažnije. Na tom putu, ovakve utakmice predstavljaju izazov, jer je Olimpija dobar tim, sa puno talenta, energije i mladih igrača, ali i nekoliko vrlo iskusnih koje predvode Begić i Bubnić. Igrali smo već sa njima ove sezone, i očekujemo kvalitetnog protivnika i čvrstu utakmicu.

Utakmica između Olimpije i Crvene zvezde se igra od 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track