PARTIZAN JE AUTSAJDER U MEČEVIMA KOJI DOLAZE: Trinkijeri govorio o Budućnosti, Radetu Zagorcu, a evo šta ga je nasmejalo (KURIR TV)
Foto: Starsport©

zanimljiv, kao i uvek

PARTIZAN JE AUTSAJDER U MEČEVIMA KOJI DOLAZE: Trinkijeri govorio o Budućnosti, Radetu Zagorcu, a evo šta ga je nasmejalo (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Budućnosti i Partizana odmeriće snage u osmom kolu regionalne ABA lige.

Navijače crno-belih najviše zanima situacija oko Radeta Zagorca. Trener beogradskog kluba Andrea Trinkijeri nije da konkretan odgovor na pitanje da li će krilni košarlaš putovati u glavni grad Crne Gore, ali je naglasio da je njegovo stanje bolje.

– Ne volimo lake stvari, želimo komplikovane. Zagorac se povredio na treningu. Nemam pojma da li će igrati protiv Budućnosti. Nemam pojma i da li će putovati u Podgoricu. Nisam ga još video. Sve je ok, ali treba mu vreme, treba mu maska, da je oseti da trenira sa njom. Videćemo u nedelju. Sa ili bez njega mi ćemo se boriti. Ne brinem se za ono što ne mogu da kontrolišem. Mogu da imam poverenje u tim, rekao je Trinkijeri.

Jasno da se u ekspediciji crno-belih koja putuje u Podgoricu neće naći Entoni Braun i Novica Veličković.

– Novica Veličković neće putovati. To je još duga priča. A za Brauna, u ovom trenutku nemam prostora, dodao je italijanski stručnjak.

Trinkijeri se potom nasmejao na konstataciju da je utakmmica u Podgorici derbi.

- Kod vas svaki dan derbi! (smeh). Drugi je ovo korak u teškoj seriji i da vam ja u toj seriji od četiri utakmice kažem da smo autsajderi, neko bi to shvatio kao da ne verujem u ekipu. Mi imamo potencijal. Svaki dan je taj potencijal bolji, svaki dan nešto naučimo. Nećemo mi svaki dan biti bolji, ali ćemo sigurno biti bolji. Kada kažem da smo autsajderi, mislim da u ove četiri utakmice, Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda - mi nismo favoriti. Ali, ja verujem u moju ekipu - započeo je priču italijanski stručnjak.

Analiza koja je usledila pojasnila je taj stav:

- Zašto nismo favoriti u nedelju? Kada igraš Evroligu prvi put posle mnogo godina, treba ti adaptacija. U četvrtak uveče smo videli šta Budućnost može, kakva je to utakmica bila, kakva atmosfera, a bila je teška. Iskusna je to ekipa, a mlada. Šta da kažem o njihovim Amerikancima? Cene to govore. Budžet govori, sve su to vrhunski igrači. Ali, ja mislim da su ključni košarkaši Budućnosti Gordić i Ivanović. To su jako, jako važni igrači. Oni mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena, i oni su najveća meta za našu odbranu.

Meč u dvorani Morača igra se u nedelju, 18. novembra od 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track