FMP DOČEKUJE CEDEVITU: Evo kako u Železniku planiraju da se suprotstave Zagrepčanima
Foto: Beta, ABA liga

ABA LIGA

FMP DOČEKUJE CEDEVITU: Evo kako u Železniku planiraju da se suprotstave Zagrepčanima

Košarka -

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Cedevite mora da bude koncentrisana u odbrani, a brza u napadu.

"Dolazi nam ekipa koja je, posle promene trenera i nekoliko igrača, u odličnoj formi. Tu činjenicu potvrđuju vezane pobede u ABA ligi i Evropi", rekao je Jovanović.

Košarkaši FMP-a sutra dočekuju Cedevitu u osmom kolu ABA lige. FMP nakon sedam odigranih utakmica ima četiri pobede i tri poraza, dok zagrebački tim ima jedan trijumf manje.

Jovanović je kazao da je Cedevita izuzetno napadačka ekipi koja igra na veliki broj poena.

"Cedevita je odlična šuterska ekipa, a posebno su dobri u šutu za tri poena u poslednjih nekoliko utakmica, tako da moramo da budemo maksimalno koncentrisani u odbrani. Moramo da odgovorimo i sa brzom igrom u napadu, velikom borbom i kontrolom skoka. Velika energija mora da bude prisutna tokom svih 40 minuta", rekao je on.

"Siguran sam da za tako nešto imamo kvalitet i nadam se da možemo da iznenadimo protivnika koji je favorit", dodao je trener FMP-a.

Trener Cedevite Slaven Rimac kazao je da je pred njegovom ekipom izuzetno važna utakmica i dodao da se nada da su i igrači toga svesni.

"Sve će zavisiti pre svega od angažmana, želje igrača, da ne pravimo puno grešaka... FMP je u dobroj formi, dobili su poslednje dve utakmice. Kod Igokee i protiv Krke uverljivo, igraju čvrsto i baš su ekipa protiv koje nam neće biti lako", rekao je trener Cedevite.

Utakmica se igra sutra od 17.00.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track