TRINKIJERI SPREMIO SPECIJALNU TAKTIKU ZA DERBI: Staviću Pejdža na centra protiv Zvezde!
Foto: Starsport©

Duhoviti italijan

TRINKIJERI SPREMIO SPECIJALNU TAKTIKU ZA DERBI: Staviću Pejdža na centra protiv Zvezde!

Košarka -

Trener Partizana Andrea Trinkijeri na zanimljiv način najavio je derbi protiv Crvene zvezde.

Beogradski večiti rivali sastaju se u subotu od 17 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a trener crno-belih uveren je da će to biti meč na jednu loptu.

"Ako ima neka utakmica u kojoj tim koji nije favorit ima šansu da nešto uradi onda je to derbi. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati. Detalji su vrlo važni: jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul... Zbog toga je potrebna koncentracija", rekao je Trinkijeri.

Mnogi smatraju da Zvezda ima veliku prednost u reketu, jer ima tri klasične "petice"... Međutim, duhoviti Trinkijeri ima rešenje za Zvezdine dominantne centre.

"Staviću Pejdža na centra", našalio se Italijan.

On je dodao da veliku podršku sa tribina mora da se pretvori u ogromnu energiju na terenu, ali i da je svestan značaja utakmice.

"Uvek sanjaš da budeš na klupi meča Partizan - Crvena zvezda i Panatinaikos - Olimpijakos. Ako bi se snimio film, to je to, nema treće. Puno sam slušao, pričale su se bajke, ali ne želim da filozofiram, već da doživim taj osećaj. Uživaću svake sekunde, da jednog dana deci pričam kako je bilo. Ja sam iz Milana, "Milanez", znam šta je derbi".

Harizmatični Italijan opisuje da je upoznat da se "pobednici šire po kafićima, a poraženi ne izlaze iz kuća".

"Imao sam iskustva do sada sa navijačima Partizana i Crvene zvezde. Više nje od igra, nije rat, ali u tom "peckanju" je draž".

Najbolji košarkaš Partizana Rade Zagorac ističe da je potrebna prava priprema na mentalnom planu.

"Jeste debitantska sezona u Partizanu, ali imao sam sličnih iskustva igrajući za Megu, mogu da kažem da imam početni osećaj kako to može da izgleda. Priprema meča oko taktike je uobičajena, bitnija je mentalna priprema", naveo je Zagorac.

Njegov saigrač Amerikanac Markus Pejdž poručio je da je čuo puno o večitom derbiju.

"Čuo sam kakva atmosfera vlada u derbiju... Ulog je veliki, moramo da budemo skocentrisani i idemo na pobedu", zaključio je Pejdž.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track