REPREZENTACIJA SRBIJE NE TREBA DA PANIČI: Vizu za SP u Kini držimo u rukama!
Foto: FIBA

Završnica Kvalifikacija

REPREZENTACIJA SRBIJE NE TREBA DA PANIČI: Vizu za SP u Kini držimo u rukama!

Košarka -

Tim selektora Aleksandra Đorđevića i s porazom u Tel Avivu bliži plasmanu na Mundobasket od najvećih konkurenata za treće mesto u grupi L - Izraela i Gruzije.

Košarkaška reprezentacija Srbije uprkos svim problemima i neočekivanim porazima u kvalifikacionoj grupi L i dalje u svojim rukama drži sudbinu plasmana na SP 2019. godine u Kini.

Najbolji scenario bi bio da u poslednja tri kola "orlovi" zabeleže sve pobede, počev od meča u ponedeljak (20.15, RTS 1) i duela s Grčkom u Pioniru, jer još jedan neuspeh bi nas sve odveo u matematiku.

foto: FIBA

U grupi L Grčka i Nemačka su već obezbedile vizu za Kinu, a Srbija veruje da će treći putnik na SP biti tim selektora Aleksandra Đorđevića. Porazom (83:74) od Izraela u Tel Avivu sami smo doveli do toga da pobedniku, ali i Gruziji, oživi nada da će sledeće godine krenuti put Dalekog istoka, ali i pored svih dosadašnjih "poklona" rivalima nije problem zaključiti da nam predstoji bolji raspored utakmica.

Izrael igra sa imperativom pobede protiv Gruzije u Tblisiju, pa u februaru dočekuje Nemačku i kvalifikacije zatvara gostovanjem u Srbiji. U najgorem scenariju, a to znači da budemo poraženi i sutra od Grčke, ipak ćemo u poslednjem kolu igrati na svom terenu i juriti "+10" poena protiv Izraela.

Naravno, preduslov za dramu u završnici je da savladamo Estoniju i da Izraelci budu nepogrešivi u naredne dve utakmice.

Gruzija je hendikepirana u ovim poređenjima jer je već izgubila dva meča od Srbije, a pored sutrašnjeg eliminacionog duela sa Izraelom, sledi joj i gostovanje u Grčkoj.

Blat: Moj sin razljutio Milutinova

foto: EPA

Trener Olimpijakosa Dejvid Blat bio je veoma ponosan na igru svog sina Tamira protiv selekcije Srbije, ali je, opisujući njegov uspeh, na pres-konferenciji otkrio i jedno rivalstvo iz svlačionice crveno-belih:

- Jeste li videli mog sina danas? Umalo tripl-dabl u velikoj pobedi Izraela nad Srbijom. Jeste li videli to? Deset poena, devet asistencija i sedam ukradenih lopti - rekord kvalifikacija. Nikola Milutinov je bio besan na mene! Baš je bio besan što smo dobili Srbiju. Ali to je okej... - rekao je nasmejani Blat.

Grupa L 10. kolo, 3. decembar Gruzija - Izrael 16.00 Nemačka - Estonija 20.00 Srbija - Grčka 20.15

1. Grčka 9 9 0 761:664 18 2. Nemačka 9 8 1 790:647 17 3. Srbija 9 5 4 742:667 14 4. Gruzija 9 4 5 710:734 13 5. Izrael 9 4 5 699:729 13 6. Estonija 9 2 7 596:716 11

Preostali mečevi 11. kolo, 21. februar: Grčka - Gruzija Izrael - Nemačka Estonija - Srbija

12. kolo, 24. ferbuar: Nemačka - Grčka Srbija - Izrael Gruzija - Estonija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track