Najnovije vesti

STRAŠNO

SKANDAL! ALBANCI ZAUSTAVILI PARTIZAN NA JARINJU! Kosovska policija nije pustila crno-bele da odu u Kosovsku Mitrovicu! Skinuli im čak i obeležja! (KURIR TV)

Košarka

Košarkaši Partizana zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinje! 

Košarkaši Partizana nisu mogli da uđu u južnu srpsku pokrajinu pošto su ih na prelazu Jarinje zaustavili albanski policajci.

 

Delegacija Partizana je automobilima, a ne autobusom, krenula ka južnoj srpskoj pokrajini kako bi lakše prešla administrativni prelaz, ali su Albanci već prvi automobil vratili i rekli da je crno-belima zabranjen ulaz.

 

Trenutno i dalje traju pregovori da im se dozvoli da uđu i da nastave svojim putem.

foto: Zoran Šaponjić

Delegaciju Partizana predvodi predsednik kluba Ostoja Mijailović, a igrački kadar na čelu sa kapitenom Novicom Veličkovićem, pojačao je Saša Pavlović.

foto: Zoran Šaponjić

Da podsetimo, protesti Srba sa Kosova i Metohije protiv uvedenih taksi Prištine biće održani danas u 12 sati u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu pod nazivom "Svesrpski sabor", a protestu u Kosovskoj Mitrovici trebalo bi da se pridruže i košarkaši "Partizana".

 

 

Kako je za rekao potpredsednik Srpske liste Igor Simić košarkaši Partizana bi nakon protesta u Leposaviću trebalo da odigraju prijateljski meč sa košarkašima Trepče koji je bratski klub crno-belih od 2014. godine.

 

Simić je rekao da će Srbi sa KiM na miran i demokratski način izraziti protest protiv diskriminatorskih mera Prištine uvedenih pre skoro dve nedelje.

 

"Biće to najmasovniji protesti do sada i pozivam građane da se odazovu u što većem broju", kazao je Simić.

 

Policija Kosova: Košarkaši i rukovodstvo Partizana nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo

 

Policija Kosova je saopštila da danas oko 11.40 časova na graničnom prelazu Jarinje nije dozvolila ulazak na Kosovo jednom vozilu i autobusu u kojima su se nalazili košarkaši Partizana iz Beograda jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno Košarkaška federacija Kosova.

 

„Policija Kosova na graničnom prelazu Jarinje je danas oko 11:40 odbila da dozvoli ulazak na Kosovo jednom vozilu sa registarskim tablicama „BG“ u kojem su se nalazili jedan zvaničnik i tri druge osobe, kao i jednom autobusu takođe sa registarskim oznakama „BG“ u kojem su bili košarkaši Partizana koji su došli iz pravca Srbije prema Republici Kosovo. Zvaničniku i njegovoj pratnji je odbijen ulazak na Kosovo jer isti nisu imali dozvolu za ulazak koju izdaje MIP Kosova“, kaže se u saopštenju PK.

 

Posle davanja ovih informacija košarkaši su se vratili za Srbiju.

 

RTK 2 je prethodno javila da košarkašima Partizana koji su planirali da učestvuju na protestnom mitingu u Severnoj Mitrovici, nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

 

Portparol kluba Ivan Ivković je u telefonskoj izjavi za RTK2 rekao da im policija Kosova nije dozvolila ulazak, sa obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine.

 

"Ni rukovodstvu kluba, ni igračkom pogonu nije dozvoljen ulazak, sa samo jednim obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine i da nismo na vreme prijavili dolazak. Još nam je u prilično sarkastičnom tonu preneto da ako hoćemo možemo alternativnim putevima, preko brda",rekao je Ivković.

 

Podsećamo, košarkaši Partizana su planirali da danas učestvuju na mitingu u Severnoj MItrovici, a nakon toga sa seniorskim pogonom "Trepče"odigraju prijateljsku utakmicu.

 

kurir sport

Foto: Z. Šaponjić

Video: Espreso.rs

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...