prvi utisci

TEŽAK ŽREB! Ana Joković: Navikli smo da idemo najtežim mogućim putem!

Košarka -

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije, Ana Joković, izjavila je nakon žreba za Evropsko prvenstvo da je selekcija Srbije dobila najtežu grupu.

Podsetimo, naše košarkašice nastupaće u grupi D sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom.

"Mi smo navikli da uvek idemo najtežim mogućim putem. Srbija je izvukla najtežu grupu, ali nema veze, posle će put biti lakši. S obzirom da se igra u Srbiji cilj je da budemo u šest najboljih ekipa, jer ćemo tako obezbediti kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre. Ne treba stvarati pritisak selektoru i igračicama, jer reprezentacija Srbije više nije ona ista od ranije. Nadamo se da će se kapiten (Jelena Milovanović) oporaviti i biti spremna za prvenstvo. Idemo težim putem, ali optimista sam", rekla je Ana.

Na pitanje da li je imala neke posebne želje na žrebu, Jokovićeva je istakla:

"Nisam, možda sam samo priželjkivala da poslednji protivnik bude Velika Britanija... Ali Bože moj, ne treba zaboraviti da je Srbija bila prvak Evrope. Srbija je osvojila bronzu 2016. na Olimpijskim igrama u Riju i cilj je da u kontinuitetu nastupamo na Olimpijskim igrama kad je ženska košarka u pitanju. Ne treba stvarati pritisak, pričati o medaljama, o zlatu. Ja vam kao bivša košarkašica i reprezentativka kažem da će sve devojke svakako imati pritisak. Znači treba maksimalno da ih podržimo i da budemo u tih šest ekipa, kako bi otišli na Olimpijske igre."

Naša reprezentacija će mečeve grupne faze odigrati u Zrenjaninu, a Ana se nada da će Zrenjaninci ispuniti "Kristalnu dvoranu".

"Očekujem da će Zrenjaninci ispuniti dvoranu, zato smo i izabrali taj grad. Dobra stvar je što ćemo pred eliminacionu fazu imati slobodan dan za odmor, za razliku od ekipa koje će taj dan putovati iz Rige. Nećemo kao na prošlom prvenstvu igrati četiri utakmice u pet dana."

Ana je još jednom istakla da je glavni cilj plasman u četvrtfinale.

"Naravno prvi cilj je da se prođe grupa. Najvažnija utakmica na prvenstvu je ta osmina finala i cilj je da se uđe u četvrtfinale".

Naše najbolje košarkašice okupiće se početkom maja naredne godine.

"Pripreme počinju prvog maja, već tada će se okupiti mlađe igračice, a 15. maja će početi zvanične pripreme. Za sada znamo da ćemo biti na Zlatiboru, a čekali smo žreb da bi napravili plan i program", dodaje Jokovićeva.

Evropsko prvenstvo je na programu od 27. juna do 7. jula 2019. godine. Naša reprezentacija će mečeve grupne faze odigrati u Zrenjaninu, a završnica šampionata igraće se u Beogradu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track