TRINKIJERI POSLE PLASMANA PARTIZANA U TOP 16: Institucija je ovo zaslužila, ali u subotu sledi drama!
Foto: Starsport©

reakcija

TRINKIJERI POSLE PLASMANA PARTIZANA U TOP 16: Institucija je ovo zaslužila, ali u subotu sledi drama!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana, Andrea Trinkijeri, blistao je od zadovoljstva posle pobede nad Turk Telekomom 87:72.

Italijan je izjavio da su njegovi igrači u poslednje vreme smanjili broj grešaka i da im je to omogućilo plasman u TOP 16 Evrokupa.

– Još uvek pravimo greške, ali smo u poslednje vreme smanjili njihov broj. To nam je omogućilo da poslednje dve utakmice u Evrokupu odigramo znatno bolje. Ništa specijalno nismo uradili, ali bilo je lepo podariti ovu pobedu našim navijačima, rekao je Trinkijeri.

U subotu na meč ABA lige dolazi Cedevita, a Trinkijeri je meč najavio kao ubedljivo najteži u sezoni. – Ja sam veoma srećan zbog mojih igrača. Sa mnom nije lako, oni su prihvatili izazov, a posebno mi je drago zbog publike. Prvi put od 2013. godine ova institucija je zaslužila ovako nešto. Sledi drama, vodio sam toliko takvih utakmica, u subotu nam sledi ubedljivo najteža utakmica, protiv Cedevite. Rekao sam igračima da će na trening doći ludi Italijan. Mi utakmicu sa Cedevitom moramo da dobijemo večeras, a ne u subotu, naglasio je trener crno-belih.

O Top 16 još uvek ne želi da razmišlja.

– Ne mogu da idem tako daleko, za nas je Top 16 velika stvar. Ko god da dođe nek dođe, idemo korak po korak, pokušaćemo nešto da izmislimo da preživimo. Ali nama je najvažnije da dobijemo Cedevitu, bio bih veliki idiot ako bih sada mislio na TOP 16. A ja ne volim da budem idiot, zaključio je Trinkijeri.

Partizan će u Top 16 Evrokupa igrati protiv Monaka, Ritasa i Albe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track